Από σήμερα σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του πάπα Φραγκίσκου - Χιλιάδες πιστοί αναμένονται στο Βατικανό

Από σήμερα σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του πάπα Φραγκίσκου - Χιλιάδες πιστοί αναμένονται στο Βατικανό

Σήμερα στις εννέα το πρωί, τοπική ώρα, πρόκειται να μεταφερθεί στη βασιλική εκκλησία του Αγίου Πέτρου η σορός του πάπα Φραγκίσκου. Οι πιστοί, σήμερα, αύριο και μεθαύριο θα μπορούν να προσκυνήσουν τη σορό του εκλιπόντος ποντίφικα μέχρι τα μεσάνυχτα, ενώ την Παρασκευή, η προσέλευση των καθολικών πιστών στον ναό, θα επιτρέπεται μέχρι τις 7 το απόγευμα.

Το Σάββατο, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της κηδείας, η σορός του Αργεντινού ποντίφικα πρόκειται να ενταφιαστεί στην εκκλησία Σάντα Μαρία Ματζιόρε, κοντά στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Ρώμης, σύμφωνα με την επιθυμία που εξέφρασε ο ίδιος ο «πάπας των φτωχών», με τη διαθήκη του.

Πρέπει να σημειωθεί, τέλος, ότι πολλοί πιστοί οι οποίοι βρέθηκαν στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, μιλώντας με τους δημοσιογράφους εξέφρασαν την επιθυμία να ξεκινήσει, το γρηγορότερο δυνατό η διαδικασία αγιοποίησης του Φραγκίσκου. Όπως είχε συμβεί, δηλαδή, μετά τον θάνατο του Ιωάννη Παύλου Β΄, πριν από ακριβώς είκοσι χρόνια.

Δείτε live εικόνα από το Βατικανό:

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ σε Ανδρουλάκη: «Είδαμε για πρώτη φορά στην Ευρωπαϊκή Ένωση αλληλεγγύη στην πράξη και όχι σε δηλώσεις»

ΠτΔ σε Ανδρουλάκη: «Είδαμε για πρώτη φορά στην Ευρωπαϊκή Ένωση αλληλεγγύη στην πράξη και όχι σε δηλώσεις»

Η Κύπρος είναι μέρος της λύσης των προβλημάτων και όχι μέρος των προβλημάτων είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος δέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο, τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ/Κινήματος Αλλαγής κ. Νίκο Ανδρουλάκη.

BEST OF TOTHEMAONLINE