Από σήμερα σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του πάπα Φραγκίσκου - Χιλιάδες πιστοί αναμένονται στο Βατικανό

Από σήμερα σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του πάπα Φραγκίσκου - Χιλιάδες πιστοί αναμένονται στο Βατικανό

Σήμερα στις εννέα το πρωί, τοπική ώρα, πρόκειται να μεταφερθεί στη βασιλική εκκλησία του Αγίου Πέτρου η σορός του πάπα Φραγκίσκου. Οι πιστοί, σήμερα, αύριο και μεθαύριο θα μπορούν να προσκυνήσουν τη σορό του εκλιπόντος ποντίφικα μέχρι τα μεσάνυχτα, ενώ την Παρασκευή, η προσέλευση των καθολικών πιστών στον ναό, θα επιτρέπεται μέχρι τις 7 το απόγευμα.

Το Σάββατο, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της κηδείας, η σορός του Αργεντινού ποντίφικα πρόκειται να ενταφιαστεί στην εκκλησία Σάντα Μαρία Ματζιόρε, κοντά στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Ρώμης, σύμφωνα με την επιθυμία που εξέφρασε ο ίδιος ο «πάπας των φτωχών», με τη διαθήκη του.

Πρέπει να σημειωθεί, τέλος, ότι πολλοί πιστοί οι οποίοι βρέθηκαν στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, μιλώντας με τους δημοσιογράφους εξέφρασαν την επιθυμία να ξεκινήσει, το γρηγορότερο δυνατό η διαδικασία αγιοποίησης του Φραγκίσκου. Όπως είχε συμβεί, δηλαδή, μετά τον θάνατο του Ιωάννη Παύλου Β΄, πριν από ακριβώς είκοσι χρόνια.

Δείτε live εικόνα από το Βατικανό:

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ξεκάθαρο μήνυμα για το Κυπριακό: «Λύση με δικαιώματα για όλους και χωρίς τουρκικά στρατεύματα»

Ξεκάθαρο μήνυμα για το Κυπριακό: «Λύση με δικαιώματα για όλους και χωρίς τουρκικά στρατεύματα»

Ζητούμενο είναι να συνεχίσουμε την προσπάθεια για επίλυση του Κυπριακού με τρόπο που να διασφαλίζει τα δικαιώματα όλων των νομίμων κατοίκων της Κυπριακής Δημοκρατίας, είπε την Παρασκευή, ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Αντωνίου, εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, στην παρουσίαση του βιβλίου της Δέσπως Κόνιζου Λοϊζιά «Οι γίγαντες των Βορείων Προαστίων», στη Λευκωσία.

BEST OF TOTHEMAONLINE