ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Νέα αναβολή στην υπόθεση ΣΑΠΑ

Νέα αναβολή στην υπόθεση ΣΑΠΑ

Νέα αναβολή δόθηκε εκ νέου την Τετάρτη, 11/11, από το Κακουργιοδικείο Πάφου στην υπόθεση ΣΑΠΑ μετά από αίτημα του συνηγόρου υπεράσπισης του Δρ. Ευστάθιου Ευσταθίου.

Ο Ευσταθίου είχε υποβληθεί πρόσφατα σε χειρουργική επέμβαση για να αντιμετωπίσει πρόβλημα με την καρδία  και αυτός ήταν ο λόγος της προηγούμενης αναβολής.

Ο λόγος που ζητήθηκε εκ νέου αναβολή είναι επειδή στο ενδιάμεσο και ενώ ανέρρωνε ο Δρ. Ευσταθίου είχε ένα μικρό ατύχημα από πτώση.

Στις εξετάσεις που υποβλήθηκε εκ νέου διαφάνηκε ότι χρειάζεται να γίνει άμεση τοποθέτηση ενδοκαρδιακού  απινιδωτή αφού όπως διαφάνηκε παρουσίασε υπερτηριακή ταχυκαρδία.

Ο συνήγορος του Δρ. Ευσταθίου, δικηγόρος Σάββας Αγγελίδης  ανέφερε μάλιστα ότι ήδη έχει ξεκινήσει η προεργασία από τους θεράποντες του ιατρούς για την επέμβαση που θα γίνει.

Παρουσίασε επίσης σχετικά ιατρικά πιστοποιητικά που βεβαιώνουν τα λεγόμενα του, ενώ λόγω της κατάστασης του υπάρχει άμεση απειλή της ζωής του.

Η Εισαγγελική Αρχή η οποία εκπροσωπείται από τους  Α’ Δικηγόρο της Δημοκρατίας Νίνο Κέκκο και τον Δικηγόρο της Δημοκρατίας Ανδρέα Χατζηκύρου ζήτησαν χρόνο για να ενημερωθούν για τα ιατρικά πιστοποιητικά που τους προσκόμισε ο συνήγορος υπεράσπισης του Δρ . Ευσταθίου, αφού στο διάλειμμα που μεσολάβησε  δεν κατέστη δυνατό να έρθουν σε επικοινωνία με κάποιον από τους ιατρούς της Καρδιολογικής κλινικής του ΓΝ Λευκωσίας, αφού όλοι οι  καρδιολόγοι ήταν επισκεπτήριο στους θαλάμους.

Ο κ. Κέκκος εισηγήθηκε την αναβολή της υπόθεσης μετά απ’ αυτή την εξέλιξη  και όπως αυτός ο χρόνος που δοθεί να χρησιμοποιηθεί προς εκμετάλλευση προκειμένου να προωθηθούν στο δικαστήριο τα παραδεκτά γεγονότα.

Εξάλλου ο συνήγορος υπεράσπισης του βουλευτή Φειδία Σαρίκα , δικηγόρος Κρις Τριανταφυλλίδης ανέφερε στο δικαστήριο πως θα πρέπει να εξεταστούν τρία ενδεχόμενα είτε η διαδικασία να αναβληθεί εξ ολοκλήρου, είτε να διαχωριστεί ο κατηγορούμενος που ασθενεί από τους υπόλοιπους ή να διαχωριστεί ο πελάτης του.

Το δικαστήριο μετά από αυτήν την εξέλιξη όρισε την υπόθεση εκ νέου για τις 26 και 27 Νοεμβρίου στις 09:30 το πρωί και ακολούθως τις δυο πρώτες μέρες του Δεκεμβρίου.

 Ο πρόεδρος του Κακουργιοδικείου Άγγελος Δαυίδ ανέφερε πως λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης του 3ου κατηγορούμενου Δρ. Ευστάθιου Ευσταθίου , και όπως την έχει σκιαγραφήσει ο συνήγορος του, ότι δηλαδή χρειάζεται ο πελάτης του τη χρήση απινιδωτή, θα δοθεί επιπρόσθετος χρόνος.

Εξέφρασε ωστόσο  την ανησυχία του για την εξέλιξη που λαμβάνει η διαδικασία.   

Όλοι οι κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Έχουν υπογράψει εγγύηση 100 χιλιάδων ευρώ με αξιόχρεο εγγυητή, εκτός του Γιώργου Σιαηλή που υπέγραψε εγγύηση 50 χιλιάδων ευρώ με αξιόχρεο εγγυητή, ενώ παρέδωσαν τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα και τα ονόματα τους τοποθετήθηκαν στον κατάλογο των προσώπων στα οποία απαγορεύεται η έξοδος  από το νησί.

Το Κακουργιοδικείο απαρτίζουν οι Π.Ε.Δ. Α. Δαυίδ, Α.Ε.Δ. Δ.Ι.Κίτσιος, και Ε.Δ. ο Κ. Σατολιάς.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο - Έχασε τη ζωή του ο Πολύκαρπος Μιχαήλ από την Κοκκινοτριμιθιά

Πάσχα στο σπίτι του θα κάνει ο παππούς Χρύσανθος - Αφέθηκε ελεύθερος ο 82χρονος

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Μονή Αββακούμ: Επανέρχονται οι δικηγόροι των μοναχών - Τι ζητούν από τον Μητροπολίτη Ησαΐα

Νηστεία: Ποιες τροφές μπορούμε να φάμε την Μεγάλη Εβδομάδα - Προτάσεις γευμάτων



Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Την εξέλιξη των 88 δράσεων που ανακοίνωσε στις αρχές του χρόνου για το 2024 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδούλιδης, εξέτασε σε ειδική συνεδρίασή του το Υπουργικό Συμβούλιο, το απόγευμα της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top