Ζαχάροβα κατά Ζελένσκι: «Τρομοκράτης διεθνούς εμβέλειας»

Ζαχάροβα κατά Ζελένσκι: «Τρομοκράτης διεθνούς εμβέλειας»

Τα βέλη της κατά του Βολοντίμιρ Ζελένσκι εξαπέλυσε η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα. Χαρακτήρισε τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι «διεθνή τρομοκράτη» και τόνισε ότι είναι «απειλή για τους παγκόσμιους ηγέτες» με αφορμή δηλώσεις του περί μη εγγύησης της ασφάλειας των ξένων ηγετών εντός ρωσικού εδάφους την 9η Μαΐου.

«Οι δηλώσεις που έκανε ο Ζελένσκι δεν είναι τυχαίες. Είναι η κλασική απειλή ενός τρομοκράτη διεθνούς εμβέλειας», τόνισε σε συνέντευξή της στο πρακτορείο RIA Novosti. Η Ζαχάροβα συνέδεσε τις δηλώσεις του Ουκρανού προέδρου με την άρνησή του να αποδεχτεί την πρόταση του Βλαντιμίρ Πούτιν για κατάπαυση πυρός κατά τις ημέρες των εορτασμών της Νίκης, καταγγέλλοντας ότι ο Ζελένσκι «προειδοποίησε ευθέως τους ηγέτες που σκοπεύουν να ταξιδέψουν στη Μόσχα».

Η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ κατηγόρησε τον Ζελένσκι ότι δεν έχει «τίποτα το ιερό», λέγοντας ότι «πρόδωσε τον ίδιο του τον παππού, βετεράνο του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου» και «εξαπάτησε τον ουκρανικό λαό, τον οποίο τώρα εξοντώνει».

Η Ζαχάροβα αναφέρθηκε στον Ζελένσκι ως «κακόβουλο τζίνι, εθισμένο στα ναρκωτικά, που ξέφυγε από το μπουκάλι» και πλέον «απειλεί ευθέως αρχηγούς κρατών». Κατηγόρησε επίσης τον Ουκρανό πρόεδρο ότι εξήγαγε «τρομοκρατική εμπειρία» και σε άλλες ηπείρους, «διοργανώνοντας σειρά εξτρεμιστικών ενεργειών στο Μάλι».

ΠΗΓΗ: Newsbomb.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Ο κ. Ερντογάν δεν είπε κάτι καινούργιο...» - Η απάντησή του για τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στην Κύπρο

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Ο κ. Ερντογάν δεν είπε κάτι καινούργιο...» - Η απάντησή του για τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στην Κύπρο

Η συντριπτική πλειοψηφία στηρίζει τις πολιτικές που ακολουθεί η Κυβέρνηση, ανέφερε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο περιθώριο εκδήλωσης στην Κυπερούντα, ενώ σε άλλο σημείο των δηλώσεων του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επεσήμανε τον σημαντικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Κυπριακή Δημοκρατία, έτσι ώστε να φέρει κοντά τους γείτονες της εκεί όπου υπάρχουν διάφορες μεταξύ τους.

BEST OF TOTHEMAONLINE