ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ιωνάς Νικολάου :Nέες υποθέσεις που σχετίζονται με την κατάρρευση της οικονομίας πρίν το τέλος του χρόνου

Ιωνάς Νικολάου :Nέες υποθέσεις που σχετίζονται με την κατάρρευση της οικονομίας πρίν το τέλος του χρόνου

Πολύ πιθανό πριν από το τέλος του χρόνου να καταχωρηθούν και νέες υποθέσεις που σχετίζονται με την κατάρρευση της οικονομίας, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Ιωνάς Νικολάου.

Κληθείς σήμερα να σχολιάσει την πορεία των ερευνών για την οικονομία, ο κ. Νικολάου επανέλαβε ότι πρόκειται για πολύπλοκες έρευνες, υποθέσεις για τις οποίες γίνεται συστηματική προσπάθεια να διερευνηθούν πλήρως και να συγκεντρωθούν όλα τα απαιτούμενα στοιχεία, το μαρτυρικό υλικό, που θα επιτρέψει τα ύποπτα πρόσωπα τα οποία θα οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης να καταδικαστούν για τις παράνομες πράξεις τους.

«Δεν είναι προσπάθειά μας και δεν αναμένει κανείς να συμπληρώσουμε την έρευνα χωρίς να διερευνηθούν πλήρως όλα τα απαιτούμενα στοιχεία και να οδηγηθούν όσοι ευθύνονται στο δικαστήριο με τελική κατάληξη την αθώωση» συμπλήρωσε.

Επανέλαβε επίσης πως για τον σκοπό αυτό έχει συγκροτηθεί στην Αστυνομία μια ειδική ομάδα, αποτελούμενη από τους πιο έμπειρους ανακριτές που διαθέτει το Σώμα, ενισχύοντας την προσπάθεια αυτή με αγορά υπηρεσιών από εμπειρογνώμονες, οι οποίοι αξιοποιούνται με σκοπό την πλήρη διερεύνηση.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε πως σίγουρα η αδημονία που υπάρχει από πολλούς είναι κατανοητή, όμως, δεν μπορεί να καθορίσει τα αποτελέσματα της έρευνας και πολύ δε περισσότερο το πότε μια υπόθεση θα καταχωρηθεί στο δικαστήριο.

Όπως σημείωσε, για πολλές από αυτές τις υποθέσεις ζητήθηκε δικαστική συνδρομή των αντίστοιχων αρμοδίων υπηρεσιών ξένων χωρών. «Έχουμε αποταθεί στην Ελλάδα, στην Αγγλία και σε άλλες χώρες της ΕΕ, αλλά και σε τρίτες χώρες, ζητώντας συγκεκριμένα στοιχεία. Κάποιες έχουν ανταποκριθεί ενώ από κάποιες αναμένεται η ανταπόκρισή τους. Αυτές οι περιπτώσεις παρακολουθούνται και όπου χρειάζεται γίνονται οι ανάλογες παρεμβάσεις, ώστε να επισπευσθούν οι διαδικασίες παράδοσης των στοιχείων ή να ληφθούν ανακρίσεις από πρόσωπα που πρέπει να ανακριθούν» δήλωσε.

Ερωτηθείς αναφορικά με το θέμα της Uniastrum , ο κ. Νικολάου είπε ότι ζητήθηκε δικαστική συνδρομή και έχουν δοθεί απαντήσεις από τη Ρωσία και αναμένονται πρόσθετες απαντήσεις από την Αρμενία, ενώ οι αρχές έχουν αποταθεί και σε άλλες χώρες με τις οποίες συνδέεται η Uniastrum . Η έρευνα του θέματος δεν ολοκληρώνεται, καθώς αναμένουμε ακόμη απαντήσεις από διάφορες χώρες, συμπλήρωσε.

Κληθείς να αναφέρει κατά πόσον υπάρχουν υποθέσεις που έχουν ολοκληρωθεί, ο κ. Νικολάου είπε ότι υπάρχουν τέτοιες υποθέσεις και πολύ πιθανό πριν από το τέλος του χρόνου να καταχωρηθούν και νέες υποθέσεις που σχετίζονται με την κατάρρευση της οικονομίας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top