ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συγκλονιστικό! Έθαψαν δυο φορές λάθος κρανίο αγνοουμένου

Συγκλονιστικό! Έθαψαν δυο φορές λάθος κρανίο αγνοουμένου

Μπαλάκι από την Καρδίτσα στη Πάφο και τη Σαλαμιού έγινε το κρανίο αγνοουμένους. Όσο οι έρευνες προχωρούν για την εξακρίβωση της τύχης των αγνοουμένων της τουρκικής εισβολής, αποδείχθηκε ότι μακάβριος λάθος που έγινε δυο φορές!

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του δημοσιογράφου, Βάσου Βασιλείου στην εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος» έθαψαν λάθος κρανίο δύο φορές που αρχικά πίστευαν ότι ανήκε σε αγνοούμενο από την Καρδίτσα και στη συνέχεια σε πεσόντα, κατά το πραξικόπημα, αστυνομικό από τη Σαλαμιού της Πάφου. Τώρα, το ξέθαψαν για τρίτη φορά (την πρώτη από το στρατιωτικό κοιμητήριο Λακατάμιας, όπου θάφτηκε αρχικά, τη δεύτερη από την Καρδίτσα, την τρίτη από τη Σαλαμιού) και αναζητούν τον «κάτοχό» του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΣΟΚ για συγγενείς αγνοούμενου του 1974: Διαπίστωσαν από τα σφραγίσματα στα δόντια ότι δεν ήταν ο άνθρωπος τους!

Ντροπή σας κύριοι! «Έχουμε τα οστά τριών άγνωστων προσώπων και η ΔΕΑ δεν τα δέχεται πίσω» λέει η εγγονή του αγνοούμενου! (video)

Σύμφωνα με τον «Φιλελεύθερο» η τραγική αυτή διαπίστωση έγινε όταν κατά την ταυτοποίηση λειψάνων αντιστασιακών (κατά το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 1974) που είχαν εκταφεί την περασμένη άνοιξη από το κοιμητήριο Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, βρέθηκε όχι μόνο το κεφάλι αλλά ολόκληρο το λείψανο του ανθρώπου στον οποίο υποτίθεται ότι ανήκε το κρανίο που θάφτηκε στη Σαλαμιού της Πάφου.

Αξίζει να σημειωθεί πως περί το έτος 2000, Έλληνες αξιωματικοί ξέθαψαν λείψανα από το στρατιωτικό κοιμητήριο Λακατάμιας και τα μετέφεραν στην Ελλάδα, όπου τα παρέδωσαν σε συγγενείς των αγνοουμένων/πεσόντων, με βάση κυρίως τα ονόματα τα οποία υπήρχαν πάνω στους σταυρούς ή πάνω στις ταφόπλακες, που, όπως αποδεικνύεται εκ των υστέρων, δεν ταυτίζονταν με το τι υπήρχε κάτω από τα ονόματα, δηλαδή στους τάφους.

Εκ των υστέρων διαπιστώνεται πως σε κάποιες περιπτώσεις, κάτω από το όνομα κάποιου θάφτηκε κάποιος άλλος και στη θέση άλλου ονόματος κάποιος άλλος με αποτέλεσμα να διασκορπιστούν στην Ελλάδα λείψανα αγνοουμένων που παραδόθηκαν σε λάθος συγγενείς οι οποίοι τελούσαν επί σειρά ετών μνημόσυνα στους δικούς τους νεκρούς, όπως πίστευαν.

Πηγή: εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος»

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top