ΥΓΕΙΑ

ΠΙΣ: Να εξαιρεθούν οι γιατροί από το σύστημα κάρτας ελέγχου προσέλευσης και αποχώρησης

ΠΙΣ: Να εξαιρεθούν οι γιατροί από το σύστημα κάρτας ελέγχου προσέλευσης και αποχώρησης

Ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος καλεί το Υπουργείο Υγείας να εξετάσει τρόπους εξαίρεσης των ιατρών από την υποχρέωση χρήσης της κάρτας ελέγχου προσέλευσης και αποχώρησης από την εργασία, καθ΄ ότι η πρακτική αυτή θίγει το επιστημονικό ήθος και κύρος του ιατρού επιστήμονα που εργοδοτείται στη δημόσια υπηρεσία.

Σε ανακοίνωσή του, ο ΠΙΣ αναφέρει ότι θεωρεί πως η πρακτική εισαγωγή του θεσμού της ηλεκτρονικής κάρτας και του ελέγχου προσέλευσης και αποχώρησης των ιατρικών λειτουργών δεν αποτελεί ουσιαστική μεταρρύθμιση για την επίλυση των προβλημάτων, που αντιμετωπίζουν τα κρατικά Νοσηλευτήρια αλλά ούτε αποτελεί παράδειγμα σύγχρονων μεθόδων χρηστής διοίκησης. Ταυτόχρονα ο ΠΙΣ πιστεύει ότι η μέθοδος αυτή δεν μπορεί να εφαρμοστεί ομαλά στην περίπτωση των ιατρικών λειτουργών λόγω της ιδιοσυγκρασίας του λειτουργήματος τους.

Εκφράζουν επίσης την έντονη απογοήτευση τους προς τους χειρισμούς του Υπουργείου Υγείας αναφορικά με το θέμα που είχε προκύψει σε σχέση με τη συμμετοχή των ιατρών του δημοσίου σε επιστημονικά συνέδρια. Οπως αναφέρουν, παρά τη διαβεβαίωση προ μηνών και μετά από σχετική σύσκεψη όλων των εμπλεκόμενων στο γραφείο του διευθυντού των υπηρεσιών υγείας, χαρακτηρίζουν αδικαιολόγητη την μη εφαρμογή της συμφωνίας που είχε επιτευχθεί, με αποτέλεσμα οι ιατρικοί λειτουργοί που εργάζονται στον κρατικό τομέα να μην τυγχάνουν της διευκόλυνσης για περαιτέρω ενημέρωση και κατάρτιση πάνω σε επιστημονικά θέματα.

Τέλος, καλούν την πολιτεία να επιλύσει τα προβλήματα που έχουν προκύψει στα κρατικά νοσηλευτήρια με σύνεση και ευαισθησία ώστε να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία των κρατικών νοσηλευτηρίων και η παροχή ποιοτικής ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης προς τους συμπολίτες μας.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top