Επιστράτευσαν γυναίκες για παράνομους εράνους Παγκύπρια - Χειροπέδες σε δύο πρόσωπα

Επιστράτευσαν γυναίκες για παράνομους εράνους Παγκύπρια - Χειροπέδες σε δύο πρόσωπα

Το ΤΑΕ Πάφου διερευνά υπόθεση Συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος και πλημμελήματος, Εξασφάλιση χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις, Καταρτισμό και κυκλοφορία πλαστών εγγράφων, Διενέργεια Εράνων χωρίς άδεια και Νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, τα οποία διαπράχθηκαν μεταξύ των ετών 2022 και 2025 σε όλες τις επαρχίες της Δημοκρατίας, με ύποπτους δύο ελληνοκυπρίους, 47 και 49 χρονών από Λάρνακα και Λεμεσό, αντίστοιχα.

Ο δεύτερος συνελήφθηκε βάσει δικαστικού εντάλματος στις 22/5/25 και τελεί υπό κράτηση βάσει διαδοχικων διαταγμάτων προσωποκράτησης για περίοδο 7 ημερών έκαστο, που εκδόθηκαν από το Ε. Δ. Πάφου στις 23 και 30/5/25. Ο 1ος συνελήφθηκε βάσει εντάλματος σύλληψης σήμερα 1/6/25 και αναμένεται να παρουσιαστεί αύριο ενώπιον του Ε. Δ. Πάφου για εξασφάλιση διατάγματος προσωποκράτησης.

Από τις μεχρι στιγμής εξετάσεις, προέκυψε μαρτυρία, ότι οι πιο πάνω αναφερόμενοι, χωρίς να εξασφαλίσουν σχετικές άδειες εράνου από την αρμόδια αρχή, επιστράτευσαν αριθμό κοπέλων ως ερανιστές και είσπρατταν χρηματικές εισφορές από πολίτες, σε δημόσιους χώρους ή από σπίτι σε σπίτι σε παγκύπρια βάση, έναντι διαφόρων ειδών εντύπων, όπως ημερολόγια, παραμυθάκια κλπ, δήθεν προς όφελος διαφόρων φιλανθρωπικών οργανισμών και ιδρυμάτων.

Κατά τις έρευνες που διενεργήθηκαν στις οικίες  και υποστατικά των δύο υπόπτων, παραλήφθηκαν ως τεκμήρια διάφορα έγγραφα τα οποία τυγχάνουν αξιολογήσης.

Το ΤΑΕ Πάφου διερευνά την υπόθεση.

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πενταμερής: Μακρύς ο δρόμος για ουσιαστικές διαπραγματεύσεις - Παραμένει «ζωντανή» η διαδικασία - Προχωράμε βήμα-βήμα

Πενταμερής: Μακρύς ο δρόμος για ουσιαστικές διαπραγματεύσεις - Παραμένει «ζωντανή» η διαδικασία - Προχωράμε βήμα-βήμα

Ακόμα μια άτυπη πενταμερή διάσκεψη έλαβε τέλος, χωρίς ωστόσο να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για επανέναρξη των συνομιλιών. Παρά το γεγονός ότι ο ΓΓ των ΗΕ προσπάθησε να ωραιοποιήσει την κατάσταση, τα πράγματα παραμένουν στάσιμα, ωστόσο το μόνο θετικό συμπέρασμα από τη Νέα Υόρκη, είναι πως το κυπριακό παραμένει «ζωντανό» μέχρι τις λεγόμενες «εκλογές» στα κατεχόμενα, τον Οκτώβριο.

BEST OF TOTHEMAONLINE