ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ομήρου: «Απορρίπτονται εγγυημένες πλειοψηφίες πληθυσμού και γης»

Ομήρου: «Απορρίπτονται εγγυημένες πλειοψηφίες πληθυσμού και γης»

Πρόεδρος Βουλής : Να καταστεί σαφές ότι απορρίπτονται εγγυημένες πλειοψηφίες πληθυσμού και γης

Στις διαπραγματεύσεις θα πρέπει να καταστεί σαφές ότι οι θέσεις Τουρκίας και Ακιντζί για εγγυημένες πλειοψηφίες πληθυσμού και γης, για να κηρυχθεί η λύση σε πρωτογενές δίκαιο, για να επιτραπούν μόνιμες παρεκκλίσεις από το ευρωπαϊκό κεκτημένο και για νομιμοποίηση του εποικισμού απορρίπτονται κατηγορηματικά, αναφέρει ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου σε γραπτή δήλωσή του με αφορμή την 32η επέτειο ανακήρυξης του ψευδοκράτους.

Ταυτόχρονα, αναφέρει, θα πρέπει να υποδειχθεί σε όσους τρίτους μας προτρέπουν «να αξιοποιήσουμε την ευκαιρία των συνομιλιών για λύση του Κυπριακού» ότι τώρα είναι η ώρα για να ασκηθούν πιέσεις και να χρησιμοποιηθούν δυνατότητες επιρροών προς την Τουρκία. Επίσης να καταστεί σαφές ότι άρση της αρνησικυρίας της Κυπριακής Δημοκρατίας για άνοιγμα Κεφαλαίων στον ενταξιακό διάλογο Τουρκίας – ΕΕ θα είναι δυνατή μόνο με έμπρακτα βήματα της Τουρκίας που θα οδηγούν σε λύση του Κυπριακού στη βάση των Αρχών του Διεθνούς και του Ευρωπαϊκού Δικαίου.
 
Ο Πρόεδρος της Βουλής καταδικάζει την ανακήρυξη του ψευδοκράτους ως μια ενέργεια περαιτέρω προώθησης και παγίωσης των τετελεσμένων της εισβολής και προώθησης των στόχων της Τουρκίας για διχοτόμηση και ενσωμάτωση των κατεχομένων.
 
«Σε αυτή τη θλιβερή επέτειο επανατονίζουμε τη σταθερή άρνηση του λαού μας να αποδεχθεί λύση που θα νομιμοποιεί τα αποτελέσματα του εγκλήματος της Τουρκίας σε βάρος της Κύπρου», αναφέρει.
 
Διακηρύσσει επίσης την εμμονή σε λύση δημοκρατική, βιώσιμη και λειτουργική με τερματισμό της κατοχής, με αδιαπραγμάτευτη εφαρμογή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των θεμελιωδών ελευθεριών για το σύνολο του κυπριακού λαού, με απομάκρυνση των εποίκων και με κατάργηση των αναχρονιστικών εγγυήσεων του 1960, με εφαρμογή του ευρωπαϊκού κεκτημένου χωρίς μόνιμες παρεκκλίσεις.

Πηγή ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top