ΑΣΔ: το Πειθαρχικό Συμβούλιο Ιατρών δεν υποχρεούται να αξιολογεί τη βαρύτητα εξ ακοής μαρτυρίας

ΑΣΔ: το Πειθαρχικό Συμβούλιο Ιατρών δεν υποχρεούται να αξιολογεί τη βαρύτητα εξ ακοής μαρτυρίας

Το Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο έκρινε την Τετάρτη ότι το Πειθαρχικό Συμβούλιο των Ιατρών δεν υποχρεούται να αξιολογεί τη βαρύτητα εξ ακοής μαρτυρίας που λαμβάνεται στο πλαίσιο πειθαρχικής δίωξης, τονίζοντας, ωστόσο, την υποχρέωση κάθε διοικητικού οργάνου να διασφαλίζει τις αρχές της δίκαιης δίκης.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε, έκρινε ότι το Πειθαρχικό Συμβούλιο Ιατρών δεν υποχρεούται να αξιολογεί τη βαρύτητα της εξ ακοής μαρτυρίας, όταν η εν λόγω μαρτυρία γίνεται αποδεκτή στο πλαίσιο πειθαρχικής διαδικασίας.

Μάλιστα επισημάνθηκε ότι το γεγονός ότι το Πειθαρχικό Συμβούλιο δεν υπόκειται στους αυστηρούς κανόνες απόδειξης, δεν συνεπάγεται άμβλυνση της υποχρεώσής του να διασφαλίζει τη δίκαιη διαδικασία για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη.

Σε απόφασή του για υπόθεση που αφορά απόφαση του Εφετείου στην έφεση κατά απόφασης Διοικητικού Δικαστηρίου κατά ιατρού το ΑΣΔ αναφέρει πως το διοικητικό όργανο κατά την πειθαρχική διαδικασία οφείλει να διασφαλίζει, μεταξύ άλλων, τα συνταγματικά εχέγγυα των άρθρων 12 και 30 του συντάγματος και ευρύτερα τις αρχές της δίκαιης δίκης.

Συνεπώς, το ΑΣΔ ακύρωσε την απόφαση του Εφετείου στο σύνολό της και έδωσε οδηγίες όπως προχωρήσει στην εξέταση των εκκρεμούντων λόγων ύφεσης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Χριστοδουλίδης: Στο πλαίσιο ΜΟΕ θα θέσει το θέμα αγνοουμένων σε Τουρκία

Χριστοδουλίδης: Στο πλαίσιο ΜΟΕ θα θέσει το θέμα αγνοουμένων σε Τουρκία

Τα προβλήματα σε σχέση με την εξακρίβωση της τύχης των αγνοουμένων θα θέσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, ως μέτρο οικοδόμησης εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) στην Τουρκία, ανέφεραν οι Πρόεδροι της Πανελλήνιας Επιτροπής Γονέων και Συγγενών Αδήλωτων Αιχμαλώτων και Αγνοουμένων Κυπριακής Τραγωδίας, Μαρία Καλμπουρτζή, και της Παγκύπριας Οργάνωσης Συγγενών Αδήλωτων Αιχμαλώτων και Αγνοουμένων, Νίκος Σεργίδης, έπειτα από συνάντηση μαζί του στο Προεδρικό Μέγαρο τη Δευτέρα το μεσημέρι.

BEST OF TOTHEMAONLINE