Ινδία: Τουλάχιστον 27 νεκροί από τις καταρρακτώδεις βροχές των μουσώνων

Ινδία: Τουλάχιστον 27 νεκροί από τις καταρρακτώδεις βροχές των μουσώνων

Οι καταρρακτώδεις βροχές των μουσώνων έχουν στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 27 ανθρώπους από τη Δευτέρα στο κρατίδιο Γκουτζαράτ της βορειοδυτικής Ινδίας, όπως ανακοίνωσε σήμερα η τοπική κυβέρνηση.

Σωστικά συνεργεία έχουν αναπτυχθεί για τον απεγκλωβισμό δεκάδων ανθρώπων σε περιοχές που υπέστησαν τα ισχυρότερα πλήγματα.

«Ο αριθμός των νεκρών σε περιστατικά που συνδέονται με τις βροχοπτώσεις στο Γκουτζαράτ αυξήθηκε σε 27 την Τετάρτη», ανέφερε η κυβέρνηση του κρατιδίου σε ανακοίνωση. Προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για τουλάχιστον 18 θανάτους.

Μεταξύ των περιοχών που επλήγησαν περισσότερο είναι οι πόλεις Παλιτάνα και Τζέσαρ, οι οποίες δέχθηκαν 867 χιλιοστά βροχής το προηγούμενο 24ωρο.

Ο Αλόκ Κουμάρ Παντέι, επικεφαλής των υπηρεσιών διάσωσης στο κρατίδιο Γκουτζαράτ, είχε δηλώσει χθες Τρίτη πως οι περισσότεροι θάνατοι οφείλονταν σε καταρρεύσεις κτιρίων ή πτώσεις κεραυνών.

Οι πλημμύρες και οι κατολισθήσεις είναι συχνές στην Ινδία κατά την περίοδο των μουσώνων, η οποία διαρκεί από τον Ιούλιο έως τον Σεπτέμβριο. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι η κλιματική αλλαγή καθιστά αυτά τα φαινόμενα πιο συχνά, έντονα και απρόβλεπτα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠΔΠ, μεταναστευτικό και Μέση Ανατολή συζητά ο ΠτΔ στις Βρυξέλλες - Ολοκληρώνεται η Κυπριακή Προεδρία

ΠΔΠ, μεταναστευτικό και Μέση Ανατολή συζητά ο ΠτΔ στις Βρυξέλλες - Ολοκληρώνεται η Κυπριακή Προεδρία

Συνεχίζονται σήμερα στις Βρυξέλλες οι εργασίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, κατά τις οποίες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος δέχτηκε συγχαρητήρια από επικεφαλής ευρωπαϊκών θεσμών και ομολόγων του για την πρόοδο που επιτεύχθηκε τους τελευταίους έξι μήνες σε διάφορα θέματα, θα παρουσιάσει τη σημαντική πρόοδο που έχει επιτευχθεί επί Κυπριακής Προεδρίας ΕΕ σε σχέση με το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο. 

BEST OF TOTHEMAONLINE