Βίντεο: Πίδακες λάβας ύψους ως και 300 μέτρα εκτόξευσε το ηφαίστειο Κιλαουέα στη Χαβάη

Βίντεο: Πίδακες λάβας ύψους ως και 300 μέτρα εκτόξευσε το ηφαίστειο Κιλαουέα στη Χαβάη

Πίδακες λάβας ύψους ως και 300 μέτρα έριξε το ηφαίστειο Κίλαουεα της Χαβάης την Παρασκευή το πρωί, δημιουργώντας ένα θέαμα που προκαλεί ταυτόχρονα εντυπωσιασμό και δέος.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό μέσο CBS News – το οποίο επικαλείται το παρατηρητήριο Hawaiian Volcano Observatory - η ηφαιστειακή δραστηριότητα του Κίλαουεα ξεκίνησε στις 11:30 μ.μ. (τοπική ώρα) την Πέμπτη.

Αρχικά, η δραστηριότητα ήταν «μικρή, σποραδική» και περιοριζόταν σε εκροές λάβας, ωστόσο, με την πάροδο του χρόνου, η δραστηριότητα «συνέχισε να εντείνεται».

Στις 1:40 π.μ. της Παρασκευής, οι πίδακες λάβας που εκτοξεύονταν από τον βόρειο κρατήρα του ηφαιστείου έφταναν σε ύψος πάνω από 300 μέτρα. Η ένταση αυτή συνοδεύτηκε από αύξηση της σεισμικής δραστηριότητας, σύμφωνα με το παρατηρητήριο.

Δεκαπέντε λεπτά αργότερα, στις 1:55 π.μ. τοπική ώρα, το ηφαίστειο συνέχιζε να εκτοξεύει πίδακες λάβας ύψους 243 μέτρων.

Το ηφαίστειο εξέπεμψε επίσης ένα ηφαιστειακό σύννεφο ύψους περίπου 4.572 μέτρων στον αέρα.

 

Σημειώνεται ότι αυτή είναι η 26η έκρηξη λάβας του ηφαιστείου από τον Δεκέμβριο του 2024.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Βαθαίνει» η «κόντρα» Αβέρωφ-Παπαδόπουλου: Στο επίκεντρο ο Οδυσσέας – Οι ανταλλαγές σχολίων στο «Χ»

«Βαθαίνει» η «κόντρα» Αβέρωφ-Παπαδόπουλου: Στο επίκεντρο ο Οδυσσέας – Οι ανταλλαγές σχολίων στο «Χ»

Η προεκλογική αντιπαράθεση ανάμεσα στον πρόεδρο του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλο και τον τέως πρόεδρο του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου μεταφέρθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με φόντο τον Οδυσσέα Μιχαηλίδη.

BEST OF TOTHEMAONLINE