ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Νίκου Αναστασιάδη με Βρετανό ΥΠΕΞ – Συζήτησαν Κυπριακό, Ευρωτουρκικά και διμερή θέματα

Συνάντηση Νίκου Αναστασιάδη με Βρετανό ΥΠΕΞ – Συζήτησαν Κυπριακό, Ευρωτουρκικά και διμερή θέματα

Το Κυπριακό, οι σχέσεις Τουρκίας – ΕΕ και διμερή ζητήματα ήταν ανάμεσα στα θέματα που απασχόλησαν τη σημερινή συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη και του Υπουργού Εξωτερικών της Βρετανίας Φίλιπ Χάμοντ, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ο κ. Χάμοντ άρχισε τον κύκλο επαφών στο νησί με συνάντηση με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, με τον οποίο συζήτησε το Κυπριακό και ειδικότερα την παρούσα κατάσταση πραγμάτων, καθώς και συγκεκριμένες πτυχές του προβλήματος που συζητούνται αυτή την στιγμή βρίσκονται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, όπως ανέφερε ο κ. Χριστοδουλίδης.

«Το Κυπριακό», είπε, «ήταν ένα από τα κύρια θέματα συζήτησης στη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Βρετανό Υπουργό Εξωτερικών, και πιο συγκεκριμένα η κατάσταση πραγμάτων στις συνομιλίες, αλλά και συγκεκριμένες πτυχές του Κυπριακού που συζητούνται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και, σε αυτό το πλαίσιο, ο ρόλος που αναμένεται η Τουρκία να διαδραματίσει στην προσπάθεια που βρίσκεται σε εξέλιξη».

Σύμφωνα με τον κ. Χριστοδουλίδη, συζητήθηκαν επίσης και τα ευρωτουρκικά σε συνδυασμό και με το μεταναστευτικό και το διάλογο που βρίσκεται σε εξέλιξη σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Τέλος, συζητήθηκαν και οι βρετανικές προτάσεις για μεταρρυθμίσεις στην ΕΕ, καθώς επίσης και ένας αριθμός διμερών θεμάτων

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πώς απαντά ο Υπ. Μεταφορών για τη viral φωτογραφία με τις ηλικιωμένες - Τι συμβαίνει με τις στάσεις λεωφορείων

Βγαίνει μπροστά ο Ζαννέττου μέσω των δικηγόρων του: «Πρόθεση η άμεση εκδίκαση της υπόθεσης»

Καλά νέα για καταναλωτές: Επιτέλους τέλος στις αυξήσεις στις τιμές καυσίμων - Έρχονται μειώσεις - Πότε να τις αναμένουμε

«Φωτοβολταϊκά για Όλους»: Συμβουλές στους καταναλωτές που έχουν λάβει ή αναμένεται να λάβουν προέγκριση

Ανάγκες σε τρόφιμα για οικογένεια που έχασε τον ένα γονέα - Χρειάζονται βοήθεια μέχρι να σταθούν στα πόδια τους



Μονή Αββακούμ: Επιμένει η υπεράσπιση των μοναχών - «Σφάλμα και λάθος εκτίμηση του Μητροπολίτη Ησαΐα»

Μονή Αββακούμ: Επιμένει η υπεράσπιση των μοναχών - «Σφάλμα και λάθος εκτίμηση του Μητροπολίτη Ησαΐα»

Με την κατάθεση σήμερα του Ιερομόναχου Αββακούμ ολοκληρώθηκαν ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής της Αρχιεπισκοπής οι καταθέσεις των μελών της αδελφότητας της Μονής Οσίου Αββακούμ, με την υπεράσπιση να επαναλαμβάνει δια στόματος του συνήγορου Αναστάσιου Βαβούσκου της θέση περί δεδικασμένου επικαλούμενη τον Καταστατικό Χάρτη της Εκκλησίας της Κύπρου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top