Ολοκληρώθηκε η Ολομέλεια της άτυπης διάσκεψης - Αναμένονται ανακοινώσεις από Γκουτέρες

Ολοκληρώθηκε η Ολομέλεια της άτυπης διάσκεψης - Αναμένονται ανακοινώσεις από Γκουτέρες

Ολοκληρώθηκε το δεύτερο και τελικό μέρος της διαδικασίας της ολομέλειας στο πλαίσιο της άτυπης πενταμερούς επί του Κυπριακού στη Νέα Υόρκη, με τελικές ανακοινώσεις να αναμένονται από τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών.

Συμμετείχαν ο Αντόνιο Γκουτέρες και ως επικεφαλής των αντιπροσωπειών τους, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, οι Υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας Γιώργος Γεραπετρίτης και Χακάν Φιντάν, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ και ο Βρετανός Υφυπουργός Εξωτερικών για θέματα Ευρώπης Στήβεν Ντάουτι.

Το γεύμα που είχε παραθέσει ο Γενικός Γραμματέας στους επικεφαλής και ένα μέλος της αντιπροσωπείας τους, ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τις δέκα, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να συνοδεύει ο διαπραγματευτής της Ελληνοκυπριακής πλευράς Μενέλαος Μενελάου.

Λίγο πριν από τις εννέα ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση ολομέλειας της πενταμερούς με εναρκτήριες τοποθετήσεις και συζήτηση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Η προεδρική μάχη άρχισε- Το μεγάλο παζλ των συμμαχιών και η μετακίνηση των κομματικών ισορροπιών

Η προεδρική μάχη άρχισε- Το μεγάλο παζλ των συμμαχιών και η μετακίνηση των κομματικών ισορροπιών

Η πολιτική αναδιάταξη μετά τις βουλευτικές εκλογές, ανοίγει πρόωρα τον δρόμο για το 2028- Αννίτα Δημητρίου- Αβέρωφ Νεοφύτου και Γιώργος Παμπορίδης, βρισκονται στο κάδρο του ΔΗΣΥ. Το ΑΚΕΛ μετρά επιλογές, ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης κρατά ανοιχτό το χαρτί και ΕΔΕΚ-ΔΗΠΑ επανεξετάζουν τη σχέση τους με την κυβέρνηση. Κάπως έτσι διαμορφώνεται το σκηνικό, μέχρι αυτή τη στιγμή. Αν και οι προεδρικές εκλογές του 2028, είναι ακόμη μακριά, πολιτικά, όμως, έχουν ήδη αρχίσει.

BEST OF TOTHEMAONLINE