ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η πιθανή έξοδός της Ελένης Θεοχάρους από το ΔΗΣΥ το κύριο θέμα στον Κυπριακό Τύπο

Η πιθανή έξοδός της Ελένης Θεοχάρους από το ΔΗΣΥ το κύριο θέμα στον Κυπριακό Τύπο

Η σημερινή πιθανολογούμενη παραίτηση της Ελένης Θεοχάρους από το ΔΗΣΥ, η συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη με τις Διοικήσεις των τραπεζών την Πέμπτη (19/11), η επίσκεψη του Βρετανού Υπουργού Εξωτερικών Φίλιπ Χάμοντ στην Κύπρο και οι εξελίξεις με τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι είναι μερικά από τα κύρια θέματα που προβάλλουν τα πρωτοσέλιδα της Παρασκευής (20/11) οι εφημερίδες.

Η «Αλήθεια» στεγάζει το κύριό της θέμα υπό τον τίτλο “Δεύτερο ημίχρονο εντατικών διαπραγματεύσεων” και γράφει ότι σύμφωνα με εκτιμήσεις των Ηνωμένων Εθνών, οι συναντήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο των εντατικών διαπραγματεύσεων αποδίδουν καρπούς και θα έχουν συνέχεια. Σε άλλο θέμα της από την πρώτη σελίδα, η εφημερίδα γράφει ότι οι Διοικήσεις των Τραπεζών, σε συνάντηση τους με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, δεσμεύθηκαν ότι θα προχωρήσουν τάχιστα σε αναδιαρθρώσεις δανείων για την αντιμετώπιση του προβλήματος των ΜΕΔ. Αλλού γράφει ότι η ευρωβουλευτής του ΔΗΣΥ Ελένη Θεοχάρους ανακοινώνει σήμερα την αποχώρησή της.

Υπό τον τίτλο «Συναγερμός εξόδου από την Θεοχάρους» η «Σημερινή» αναφέρεται στο κύριο της θέμα σε πρόθεση παραίτησης της ευρωβουλευτού Ελένης Θεοχάρους από τον ΔΗΣΥ και επικαλούμενη πληροφορίες γράφει ότι οι λόγοι της παραίτησης της σχετίζονται με τις διαφωνίες της με τις θέσεις της ηγεσίας του ΔΗΣΥ. Αλλού, η εφημερίδα αναφέρεται στην έκκληση του Υπουργού Παιδείας Κώστα Καδή προς όλα τα κόμματα να αφήσουν τους μαθητές να αναπτύξουν τις δικές τους πρωτοβουλίες, σχολιάζοντας την κομματικοποίηση της παιδείας. Γράφει, επίσης, πρωτοσέλιδα ότι η ολομέλεια της Βουλής ψήφισε χθες το νομοσχέδιο για χρηματοδότηση και οικονομικό έλεγχο των κομμάτων.

Ο «Φιλελεύθερος» με τίτλο “Βήμα εξόδου από εγγυήσεις” γράφει ότι καμία επιδίωξη και κανένα συμφέρον να συμμετέχει σε ένα μελλοντικό σύστημα εγγυήσεων στην Κύπρο δεν έχει το Λονδίνο, το οποίο θα συμμετέχει, ωστόσο, σε ένα νέο σχήμα εγγυητριών δυνάμεων, μόνο εάν το ζητήσουν οι δύο πλευρές. Αλλού γράφει για τρύπα 245 εκ. Ευρώ στο Ταμείο Συντάξεων ΑΗΚ και ότι οι συντεχνίες της Αρχής βρίσκονται σε πόλεμο με τον Υπ. Ενέργειας με αιτία το σχεδιασμό για νομικό διαχωρισμό των δικτύων ηλεκτρισμού. Σε άλλο θέμα, η εφημερίδα αναφέρεται στη σύλληψη αστυνομικού και τεσσάρων ακόμα προσώπων για ερευνώμενη υπόθεση τοκογλυφίας.

Η «Χαραυγή» στεγάζει το κύριό της θέμα υπό τον τίτλο “Σαλαμοποίηση ΑΗΚ και μετά ιδιωτικοποίηση” και γράφει ότι τη μήνιν των συντεχνιακών εκπροσώπων της ΑΗΚ συνάντησε ο Υπουργός Εμπορίου αποκαλύπτοντας ότι είναι προαπαιτούμενο για την επόμενη δόση ο διαμελισμός της Αρχής, σύμφωνα με την ακριβοπληρωμένη μελέτη. Αλλού γράφει ότι οι 9 από τους 15 συλληφθέντες μαθητές για τα επεισόδια σε βάρος Τ/κ προέρχονται από το σχολείο στο οποίο ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Δ. Ταλιαδώρος είναι Διευθυντής. Σε άλλο θέμα της από την πρώτη σελίδα, η εφημερίδα γράφει ότι στο επίπεδο της “ελάχιστης εγγυημένης” και η φοιτητική μέριμνα.

Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” με τίτλο “Χάμοντ:`Τα αστέρια ευθυγραμμίζονται`” δημοσιεύει πρωτοσέλιδα χθεσινή δήλωση του Βρετανού Υπουργού Εξωτερικών Φίλιπ Χάμοντ σύμφωνα με την οποία το μομέντουμ για τον τερματισμό της διαίρεσης του νησιού κτίζεται και τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για τους Ε/κ και τους Τ/κ για να πετύχουν μια συμφωνία. Σε άλλο θέμα της από την πρώτη σελίδα, η εφημερίδα γράφει ότι ο εγκέφαλος των επιθέσεων στο Παρίσι σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια πολύωρης επιχείρησης των γαλλικών αρχών στο Σεν-Ντενί. Αλλού αναφέρεται σε δηλώσεις του ΥΠΕΣ Σωκράτη Χάσικου σύμφωνα με τις οποίες η κυβέρνηση θα πληρώσει για τις ζημιές που υπέστησαν οι οικίες στην περιοχή “Λίμνες” στο Πισσούρι.

Η εβδομαδιαία εφημερίδα «Αντίλογος« με τίτλο “Ο τρόμος εξαπλώνεται” γράφει ότι αυτό που έχουν κατορθώσει οι φανατικοί τζιχαντιστές στην Ευρώπη είναι να σπείρουν παντού τον φόβο, πλήττοντας με τον χειρότερο τρόπο αυτό που ονομάζουμε “δυτικό τρόπο ζωής”. Η εφημερίδα δημοσιεύει πρωτοσέλιδα ομιλία του Προέδρου Αναστασιάδη στα εγκαίνια της αίθουσας κειμηλίων “Γλαύκος Κληρίδης” στη Μητρόπολη Ταμασού στην οποία ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι ο Γλαύκος Κληρίδης ήταν ο άνθρωπος που έβλεπε τα πάντα γύρω του δυναμικά και ρεαλιστικά. Η εφημερίδα δημοσιεύει επίσης συνέντευξη του προέδρου του ΣΥΜΕΑ Σταύρου Αλαμπρίτη.

Η «Γνώμη» με τίτλο στο κύριο της θέμα “Ιδού οι ηθικοί αυτουργοί” γράφει ότι όσο κι αν προσπαθούν να συμμαζέψουν τα πράγματα οι ευθύνες του ΔΗΣΥ και της σημερινής κυβέρνησης είναι ασήκωτες για όσα συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες με την έξαρση του εθνικισμού και του εξτρεμισμού. Η εφημερίδα κάνει επίσης λόγο πρωτοσέλιδα για την ύπαρξη ζητιάνων στην καρδιά της Λευκωσίας. Η εφημερίδα τιτλοφορεί άλλο θέμα της από την πρώτη σελίδα σε σχέση με την πακετοποίηση και την πώληση στεγαστικών δανείων ως “Το `όνειρο` του Αβέρωφ, εφιάλτης για τους δανειολήπτες”

«Το Κυπριακό Ποντίκι» τιτλοφορεί το κύριό του θέμα “Η μεγάλη έξοδος” και γράφει ότι κάνει το μεγάλο βήμα η Ελένη Θεοχάρους και αποχωρεί από τον ΔΗΣΥ και επικαλούμενο πληροφορίες αναφέρει ότι προχωρεί στη δημιουργία Κίνησης. Αλλού γράφει ότι στην Τουρκία λειτουργούσε μέχρι πρόσφατα “ειδικός χώρος” όπου εκπαιδεύονταν οι τζιχαντιστές για επιθέσεις αυτοκτονίας σε στόχους σε ευρωπαϊκές πόλεις. Η εφημερίδα κάνει επίσης λόγο πρωτοσέλιδα για “αστειότητες του ΑΚΕΛ και του ΔΗΣΥ” και για προσπάθεια από τα δύο κόμματα αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης “από τις άλλες συμπαιγνίες τους|.

«Ενισχύεται η κυπριακή ναυτιλία » είναι ο κύριος τίτλος της αγγλόγλωσσης “The Cyprus Weekly” που γράφει ότι 42 ελληνικές ναυτιλιακές εταιρείες έχουν εγγραφεί στην Κύπρο φοβούμενες ότι η οικονομική κρίση στην Ελλάδα θα βλάψει τις οικονομικές τους δραστηριότητες. Η εφημερίδα δημοσιεύει επίσης πρωτοσέλιδα φωτογραφικό στιγμιότυπο με αστυνομικούς να περιπολούν τους δρόμους των κυπριακών πόλεων μετά την αύξηση των μέτρων ασφαλείας που εφαρμόζονται στο νησί λόγω των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι. Γράφει επίσης ότι οι περισσότεροι από τους 115 μετανάστες από τη Μέση Ανατολή που βρίσκονταν στη στρατιωτική βάση Δεκέλειας έχουν ζητήσει άσυλο στην Κύπρο και περίπου οι μισοί απ` αυτούς μεταφέρθηκαν χθες στη Λευκωσία, σύμφωνα με βρετανικές πηγές.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Ιδού ολόκληρο το πόρισμα της θανατικής ανακρίτριας

Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Ιδού ολόκληρο το πόρισμα της θανατικής ανακρίτριας

Ο Εθνοφρουρός Θανάσης Νικολάου απεβίωσε από στραγγαλισμο, ανακοίνωσε η θανατική ανακρίτρια, δικαστής, Ντόρια Βαρωσιώτου, η οποία εξέθεσε τα αίτια θανάτου κατά τη διάρκεια τρίωρης διαδικασίας ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top