ΚΟΣΜΟΣ

Κρεμλίνο: Ο Ερντογάν ζήτησε συνάντηση με τον Πούτιν

Κρεμλίνο: Ο Ερντογάν ζήτησε συνάντηση με τον Πούτιν

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε σήμερα πως ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν ζήτησε να συναντηθεί με τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν στο Παρίσι στις 30 Νοεμβρίου.

«Μία πρόταση από την τουρκική πλευρά για μία συνάντηση σε επίπεδο αρχηγών κρατών έχει επιδοθεί στον Πρόεδρο», δήλωσε ο εκπρόσωπος Ντμίτρι Πεσκόφ στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με δημοσιογράφους. «Αυτό είναι το μόνο που μπορώ να πω», πρόσθεσε.

Πούτιν και Ερντογάν θα λάβουν μέρος στην παγκόσμια διάσκεψη για το κλίμα που ξεκινά στο Παρίσι στις 30 Νοεμβρίου.

Την επομένη της επίσκεψης στη Μόσχα του Γάλλου Προέδρου Φρανσουά Ολάντ, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου δήλωσε ακόμη ότι οι δυτικές χώρες που έχουν εμπλακεί στη συριακή σύγκρουση δεν είναι έτοιμες να ενωθούν για έναν ενιαίο συνασπισμό με τη Ρωσία εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

«Δυστυχώς, οι εταίροι μας δεν είναι αυτή τη στιγμή έτοιμοι να εργαστούν από κοινού στο πλαίσιο ενός ενιαίου συνασπισμού», ανέφερε ο κ, Πεσκόφ.

Χθες, είπε, «ο Πρόεδρος Πούτιν υπογράμμισε πως, παρά το γεγονός αυτό, κρατάμε τον πόρτα ανοικτή και είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με οποιαδήποτε μορφή στην οποία θα είναι έτοιμοι οι εταίροι μας».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μονή Αββακούμ: Επιμένει η υπεράσπιση των μοναχών - «Σφάλμα και λάθος εκτίμηση του Μητροπολίτη Ησαΐα»

Μονή Αββακούμ: Επιμένει η υπεράσπιση των μοναχών - «Σφάλμα και λάθος εκτίμηση του Μητροπολίτη Ησαΐα»

Με την κατάθεση σήμερα του Ιερομόναχου Αββακούμ ολοκληρώθηκαν ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής της Αρχιεπισκοπής οι καταθέσεις των μελών της αδελφότητας της Μονής Οσίου Αββακούμ, με την υπεράσπιση να επαναλαμβάνει δια στόματος του συνήγορου Αναστάσιου Βαβούσκου της θέση περί δεδικασμένου επικαλούμενη τον Καταστατικό Χάρτη της Εκκλησίας της Κύπρου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top