ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επισκόπηση κυπριακού Τύπου Δευτέρα (30/11)

Επισκόπηση κυπριακού Τύπου Δευτέρα (30/11)

Η σύνοδος κορυφής ΕΕ – Τουρκίας την Κυριακη (29/11), οι επικείμενες επισκέψεις στην Κύπρο των ΥΠΕΞ Ρωσίας και ΗΠΑ Σερκέι Λαβρόφ και Τζον Κέρι, οι οικονομικές κυρώσεις της Ρωσίας κατά της Τουρκίας, οι δηλώσεις Κασουλίδη για τις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό και η πορεία του ΓΕΣΥ είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλουν σήμερα οι εφημερίδες.

Η “Αλήθεια” στο κύριο της θέμα με τίτλο “Οι εγγυήσεις κυρίαρχο ζήτημα” αναφέρεται στις επικείμενες επισκέψεις Τζον Κέρι και Σεργκέι Λαβρόφ στην Κύπρο, σημειώνοντας πως το Κυπριακό είναι ψηλά στην ατζέντα των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ρωσίας. Αλλού γράφει για τη Σύνοδο Κορυφής για την Τουρκία, σημειώνοντας πως αποφασίστηκε να ανοίξει το Κεφάλαιο 17 στην ενταξιακή διαπραγμάτευση Τουρκίας - ΕΕ και πως θα διατεθούν τρία δις ευρώ για τους Σύρους πρόσφυγες εντός Τουρκίας. Επίσης γράφει για τις οικονομικές κυρώσεις της Ρωσίας κατά της Τουρκίας με διάταγμα Πούτιν.

“Η Σημερινή” με κύριο τίτλο “Πήρε ανταλλάγματα για να βοηθήσει η Τουρκία αναφέρει πως τρία δισεκατομμύρια ευρώ από την ΕΕ για τη διαχείριση του μεταναστευτικού θα λάβει η Τουρκία και πως αποφασίστηκε “επανεργοποίηση” της τουρκικής ενταξιακής διαδικασίας. Επίσης γράφει πως αυξήθηκε πολύ ο αριθμός καταγγελιών για παιδική πορνογραφία. Σε άλλο θέμα αναφέρει πως τέλος του χρόνο παραδίδει την πρότασή του για το ΓεΣΥ ο Υπουργός Υγείας.

“Ο Φιλελεύθερος” γράφει στο κύριο του θέμα με τίτλο “Θρίλερ με συμβιβασμό” πως το θρίλερ της επιβράβευσης της Τουρκίας με το άνοιγμα ενταξιακών κεφαλαίων έληξε με ένα συμβιβασμό που αφήνει κέρδος για τη Λευκωσία. Αλλού γράφει πως πλούσιο τραπεζικό μενού αναμένεται να έχει σήμερα η κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών, λόγω της παρουσίας της διοικήτριας της Κεντρικής Τράπεζας Χρυστάλας Γιωρκάτζη. Επίσης αναφέρει πως δρακόντεια θα είναι τα μέτρα ασφαλείας που θα ληφθούν από την Αστυνομία κατά τις επισκέψεις Λαβρόφ και Κέρι στην Κύπρο.

Η “Χαραυγή” με κύριο τίτλο “`Ανοιγμα ΕΕ προς την Τουρκία” γράφει πως η ΕΕ προσέφερε 3 δις ευρώ στην Τουρκία και άνοιγμα του κεφαλαίου 17 κατά τη χθεσινή σύνοδο ΕΕ – Τουρκίας. Αλλού σημειώνει πως ο Γενικός Ελεγκτής δηλώνει πως το Υπουργείο Υγείας είναι μεγάλο πεδίο διαφθοράς. Σε άλλο θέμα γράφει πως ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης δήλωσε πως διανύσαμε σημαντικό δρόμο στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό από μόνοι μας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top