ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επισκόπηση κυπριακού Τύπου Τρίτη (01/12)

Επισκόπηση κυπριακού Τύπου Τρίτη (01/12)

Στα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής ΕΕ – Τουρκίας και στην αποτίμησή τους από πλευράς Κυβέρνησης, στην επίσκεψη του Ρώσου Υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ στην Κύπρο και στη συνέντευξη που παραχώρησε στο ΚΥΠΕ τη Δευτέρα (30/11) , στην παρουσία της Διοικητού της Κεντρικής Τράπεζας στη Βουλή και τα Μη Εξυπηρετούμενα Δάνεια καθώς και στην υπόθεση ξυλοδαρμού μαθητή από δάσκαλό του αναφέρεται σήμερα ο κυπριακός Τύπος.


“Η Αλήθεια” με τίτλο “Προϋπόθεση η λύση για ένταξη της Τουρκίας” γράφει ότι θετικά αποτιμάται από την Κυβέρνηση το αποτέλεσμα της προχθεσινής Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες και ότι ως ιδιαίτερης σημασίας κρίνεται η αναγνώριση της διασύνδεσης του Κυπριακού με την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, κάτι που αποδέχθηκε και ο Τούρκος Πρωθυπουργός. Αλλού, αναφέρεται στην επίσκεψη του Ρώσου ΥΠΕΞ στην Κύπρο και προβάλλει τη συνέντευξη που παραχώρησε στο ΚΥΠΕ στην οποία έστειλε βαρυσήμαντα μηνύματα όσον αφορά τόσο το Κυπριακό όσο και τις διμερείς σχέσεις. Επίσης, η εφημερίδα γράφει ότι την πόρτα της εξόδου στο ΕΥΡΩΚΟ από το κυβερνητικό σχήμα έδειξε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ.

“Η Σημερινή” υπό τον τίτλο “Κάθοδος Λαβρόφ με πολλαπλά μηνύματα” γράφει ότι σημαντική επίσκεψη με πολλαπλά μηνύματα θα πραγματοποιήσει στη Λευκωσία ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών ο οποίος φθάνει σήμερα στο νησί και προβάλλει συνέντευξη του κ. Λαβρόφ στο ΚΥΠΕ όπου δήλωσε ότι και η Κύπρος γνωρίζει πολύ καλά από τουρκικές προκλήσεις. Σε άλλο της θέμα η εφημερίδα γράφει ότι ικανοποίηση εκφράζει η Λευκωσία για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής ΕΕ – Τουρκίας. Επίσης, αναφέρεται στην υπόθεση ξυλοδαρμού 10χρονου μαθητή από δάσκαλο Τέχνης και ότι η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης.

“Ο Φιλελεύθερος” με πρωτοσέλιδο “Δώρα από την πίσω πόρτα” αποκαλύπτει την επιστολή του Προέδρου της Κομισιόν προς τον Τούρκο Πρωθυπουργό όπου διαβεβαιώνει ότι η Κομισιόν θα προχωρήσει σε ξεπάγωμα πέντε διαπραγματευτικών κεφαλαίων που μπλοκάρει μονομερώς η Κύπρος το πρώτο τρίμηνο του 2016 ως συνέχεια των αποφάσεων που λήφθηκαν στη Σύνοδο Κορυφής. Αλλού, γράφει ότι η Διοικήτρια της Κεντρικής Τράπεζας κάλεσε τις τράπεζες να αυξήσουν τις προβλέψεις και να εντείνουν τις προσπάθειές τους για βιώσιμες αναδιαρθρώσεις δανείων. Αναφέρει ακόμη ότι θα χύνουν μπετόν επί ένα 24ωρο στην Πλατεία Ελευθερίας για να προλάβουν προτού πλησιάσουν τα Χριστούγεννα.

Η “Χαραυγή” με τίτλο “Επεα πτερόεντα” γράφει ότι έπεα πτερόεντα και απουσία στρατηγικού πλάνου διαχείρισης των Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων ήταν το αποτέλεσμα της παρουσίασης της Διοικητού της ΚΤ στη Βουλή, καθώς ανέλυσε το πρόβλημα, όλοι το γνωρίζουν, χωρίς να αναφερθεί σε τρόπους επίλυσής του και ότι η Χρυστάλλα Γιωρκάτζη δεν έπεισε τα μέλη της Επιτροπής Οικονομικών. Σε άλλο της θέμα η εφημερίδα αναφέρεται στην Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS και ότι την προκατάληψη διαδέχεται η δράση. Γράφει ακόμη η εφημερίδα ότι οι συντεχνίες της ΑΗΚ αναιρούν τη δέσμευση για αναστολή των μέτρων και αιτία είναι οι αποφάσεις του Υπουργού.

Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” με τίτλο “Η Κύπρος συνδέεται με ρωσική υπόθεση απάτης” γράφει ότι σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας η αστυνομία επέδραμε την περασμένη εβδομάδα στα γραφεία της δικηγορικής εταιρείας που εκπροσωπεί το Hermitage Fund σχετικά με τη μεγαλύτερη υπόθεση φοροαπάτης στην ιστορία της Ρωσίας. Σε άλλο της θέμα η εφημερίδα αναφέρεται στα δρακόντεια μέτρα ασφάλειας που λαμβάνονται ενόψει των επισκέψεων των Υπουργών Εξωτερικών της Ρωσίας και των ΗΠΑ. Η εφημερίδα γράφει ακόμη ότι τα Χριστούγεννα έφθασαν στη Λευκωσία και προβάλλει σχετική φωτογραφία.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βελτιωμένη η κατάσταση της υγείας του «Δημητρούι» - «Στο περίμενε» οι ανακριτές για κατάθεση

Θα καταταγείς στον στρατό; Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις – Οι σημαντικές ημερομηνίες και οι εκπαιδεύσεις που θα ακολουθήσουν

Νέο «μέτωπο» για Οδ. Μιχαηλίδη - «Πυρά» από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών Ιδρυμάτων για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα - Πώς απαντά η Ελεγκτική

Σοβαρές καταγγελίες κατά αεροπορικών εταιρειών: Από καθυστερήσεις και βάρος αποσκευών μέχρι αλλαγές - Όσα πρέπει να ξέρετε

Τραγωδία στη Λεμεσό - Απεβίωσε 30χρονος ενώ έπαιζε ποδόσφαιρο



Φουντώνει η μάχη των ευρωεκλογών - Η επίθεση του Νικόλα κατά ΕΛΑΜ - Η ενόχληση του ΔΗΣΥ για τις κινήσεις Χριστοδουλίδη

Φουντώνει η μάχη των ευρωεκλογών - Η επίθεση του Νικόλα κατά ΕΛΑΜ - Η ενόχληση του ΔΗΣΥ για τις κινήσεις Χριστοδουλίδη

Με εντατικούς ρυθμούς μπαίνουν τα επιτελεία των κομμάτων στην τελική ευθεία για τις εκλογές της 9ης Ιουνίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top