ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είχε επιτεθεί και σε λειτουργό του Γραφείου Ευημερίας ο Θωμά - Γνώριζαν τα πάντα

Είχε επιτεθεί και σε λειτουργό του Γραφείου Ευημερίας ο Θωμά - Γνώριζαν τα πάντα

Ένα ένα κομμάτι αρχίζει και δένει το παζλ που αφορά το προφίλ του 31χρονου Χριστάκη Θωμά από την Λεμεσό.

Ο ίδιος παραδέχθηκε την ενοχή του για το άγριο φονικό που διέπραξε το βράδυ της Τρίτης (24/11).

Όπως σας είχαμε αναφέρει και σε προηγούμενο δημοσίευμά μας, το Σάββατο (28/11), εκκρεμούσε για τον Θωμά διάταγμα του Οικογενειακού Δικαστηρίου Λεμεσού, το οποίο του αφαιρούσε την κηδεμονία, ενα διάταγμα όμως που ποτέ δεν εκτελέσθηκε!

Το ThemaOnline διερεύνησε εις βάθος το θέμα, και σύμφωνα πάντα με ασφαλείς πληροφορίες μας φαίνεται πως ο Χριστάκης Θωμά είχε απασχολήσει έντονα το Γραφείο Ευημερίας.

ΧΡΙΣΤΟΣ ΘΩΜΑ - Διάταγμα που τον θέλει να είναι ακατάλληλος κηδεμόνας... Δεν εκτελέσθηκε ποτέ!

Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, το διάταγμα εκδόθηκε στις 12/03/2015 και μέσα από αυτό αφαιρείτο η κηδεμονία από τον πατέρα και πήγαινε στο Γραφείο Ευημερίας και από το τελευταίο σε όποιον άλλο θα καθόριζε ικανό να αναλάβει τα παιδιά του Θωμά. Να σημειώσουμε πως τα παιδιά βρέθηκαν με φυματίωση, αφού έγινε αντιληπτή από τους εκπαιδευτικούς λειτουργούς του σχολείου στο οποίο φοιτούσαν. Φυσικά μετά το πέρας λίγων μηνών και αφού τα παιδιά  έκαναν εξετάσεις, είχαν αναρρώσει πλήρως.

Τα παιδιά του Θωμά έμεναν στη Ρουμάνια με την μητέρα τους ενώ σε κάποια στιγμή  όταν ήρθαν  στην Κύπρο για διακοπές, έμειναν μόνιμα μαζί με τον πατερά τους.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην έκθεση του Γραφείου Ευημερίας, η μητέρα του 31χρονου τον βοηθούσε με την ανατροφή των παιδιών του, όμως τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε και αυτή προβλήματα υγείας (ψυχολογικά) και έτσι δεν μπορούσε να τον βοηθά άλλο!

Ο 31χρονος τότε αποτάθηκε στο Γραφείο Ευημερία και ζήτησε στήριξη γιατί δεν μπορούσε να καλύψει τα έξοδα τους, ενώ είχε αναφέρει πως δεν ένοιωθε έτοιμος και ικανός να αναλάβει από μόνος του την κηδεμονία (δεν ήθελε να καταλήξουν τα παιδιά όπως ο ίδιος).

Τα δύσκολα παιδικά χρόνια

Το Ευημερίας γνώριζε ότι ο ίδιος είχε περάσει δύσκολα παιδικά χρόνια αφού από μικρός φέρεται να βίωνε βία στην οικογένεια (καυγάδες μεταξύ γονιών του), ενώ από τα 15 του είχε πάρει την κατιούσα, βρέθηκε μπλεγμένος με ναρκωτικά και άλλα εγκλήματα. Μάλιστα όπως επισημαίνεται στην έκθεση, ο ίδιος είχε νοσηλευτεί και στην Αγιά Σκέπη όπου έκανε προσπάθειες για αποτοξίνωση, ενώ είχε κάνει και φυλακή.

Του κόπηκε το βοήθημα

Ο ίδιος λάμβανε δημόσιο βοήθημα από το Κράτος καθώς δεν μπορούσε από μόνος του να συντηρήσει τα δυο του παιδιά. Σε κάποια στιγμή όμως το επίδομα κόβεται, αφού οι λειτουργοί του Γρ. Ευημερίας ανακάλυψαν πως ο ίδιος δούλευε στην ταβέρνα του πατέρα του.

Αξιό αναφοράς είναι πως συνεχώς ερχόταν σε ρήξη με τον Γρ. Ευημερίας και με τους λειτουργούς που τον επισκέπτονταν.

 Ο ίδιος μάλιστα σε μια επίσκεψη ενός λειτουργού στην οικία του, ήταν σε έξαλλη κατάσταση, φώναζε και έσπαζε πράγματα ζητώντας στήριξη για να κρατήσει την κηδεμονία των παιδιών του, ενώ δεν δεχόταν με τίποτα να του τα πάρουν.

Το Γραφείο γνώριζε ότι ήταν διαταραγμένη προσωπικότητα και πως παρακολουθείτο από ψυχίατρο. Μετά την έκδοση του διατάγματος (12/03) έγινε προσπάθεια να πάρει την κηδεμονία ο πατέρας του δράστη, αλλά κρίθηκε και αυτός ακατάλληλος με αποτέλεσμα να γίνει νέα προσπάθεια να τα αναλάβει μια θεία του. Η υπόθεση ακόμα εκκρεμεί ενώπιον του Οικογενειακού Δικαστήριο αφού ανέμεναν να αξιολογηθεί η θεία.

Ι. Μάντζιηπα

  

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Καταγγέλθηκε για ενδέκατη φορά σεσημασμένος για σοβαρές υποθέσεις λαθροθηρίας - Τράπηκε σε φυγή στα κατεχόμενα

Βανδαλισμοί σε Δημοτικό Σχολείο στη Λευκωσία: Προκάλεσαν ζημιές χιλιάδες ευρώ - Φωτογραφία

Μονή Αββακούμ: Η νέα ανάρτηση του Νεκτάριου - Η φωτογραφία από την αναπαράσταση της σταύρωσης του Χριστού

Μητρόπολη Ταμασού: Απαντά στα περί συμβιβασμού για τη Μονή Αββακούμ - «Αποκλειστικός στόχος, η αποκάλυψη της αλήθειας»

Όσα χρόνια και αν περάσουν τις βλέπουμε κάθε χρόνο: Οι πιο γνωστές ταινίες – και μίνι σειρές – που «μυρίζουν» Πάσχα



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top