ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Λακκοτρύπης: Δεν επηρεάζεται η Κύπρος από το πάγωμα των διαπραγματεύσεων Αιγύπτου - Ισραήλ για το ΦΑ

Λακκοτρύπης: Δεν επηρεάζεται η Κύπρος από το πάγωμα των διαπραγματεύσεων Αιγύπτου - Ισραήλ για το ΦΑ

Η απόφαση της αιγυπτιακής Κυβέρνησης να παγοποιήσει τις διαπραγματεύσεις για εξαγωγή φυσικού αερίου από το Ισραήλ προς την Αίγυπτο δεν επηρεάζει την Κύπρο, σύμφωνα με τον Υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργο Λακκοτρύπη

Σε δηλώσεις του, στο Προεδρικό Μέγαρο και ερωτηθείς για το πρόστιμο που καλείται να καταβάλει η Αίγυπτος στο Ισραήλ σε σχέση με δολιοφθορά κατά τη μεταφορά φυσικού αερίου, μια απόφαση υπέρ του Ισραήλ, ο κ. Λακκοτρύπης δεν θέλησε να υπεισέλθει στις διαφορές των δύο μερών.

Ανέφερε ωστόσο ότι για το θέμα ενημερώθηκε χθες τηλεφωνικώς από τον Πρωθυπουργό της Αιγύπτου, τέως Υπουργός Πετρελαίου, και για την απόφαση της αιγυπτιακής Κυβέρνησης να παγοποιήσει τις διαπραγματεύσεις έλευσης φυσικού αερίου από το Ισραήλ προς την Αίγυπτο.

«Ο λόγος που ήθελε να με ενημερώσει ήταν για να μου πει ότι αυτή η απόφαση δεν επηρεάζει τις διαπραγματεύσεις για κυπριακό φυσικό αέριο προς την Αίγυπτο. Από κει και πέρα είναι θέμα που αφορά τα δύο μέρη» σημείωσε ο Γιώργος Λακκοτρύπης.
 
Για την τριμερή συνάντηση της Κύπρου, της Ελλάδας και της Αιγύπτου στις 9 Δεκεμβρίου, στην Αθήνα, ο Υπουργός είπε ότι «θα διεξαχθεί κανονικά και από ‘κει και πέρα συνεχίζονται και οι δικές μας διαπραγματεύσεις σε εμπορικό επίπεδο για την πώληση φυσικού αερίου προς την Αίγυπτο».
 
Σε ερώτηση τί θα πρέπει να αναμένεται από την τριμερή συνάντηση, ο κ. Λακκοτρύπης είπε ότι «θα γίνει σε επίπεδο ηγετών οπότε ας αναμένουμε να δούμε τα αποτελέσματα από τη συζήτηση» και υποδεικνύοντας ότι «πάντοτε υπάρχει κάτι καινούριο ανάμεσα στις τρεις χώρες στην προσπάθεια όλων μας να εμβαθύνουμε τις σχέσεις και στον ενεργειακό τομέα και σε άλλους τομείς που θα συζητηθούν μεθαύριο».
 
Ο κ. Λακκοτρύπης είπε τέλος ότι το Υπουργείο εργάζεται αυτή τη στιγμή «πάνω στην πρόταση της Noble για την είσοδο της BG στο τεμάχιο 12, εκκρεμεί μια απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, κάποιες λεπτομέρειες που πρέπει να επιλύσουμε με βάση τη νομοθεσία μας και θα προχωρήσουμε».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Τσάκωσαν» άνδρα στη Λευκωσία με πυροβόλο όπλο και σφαίρες και του πέρασαν χειροπέδες

Eurovision 2024: Οριστικά εκτός τελικού η Ολλανδία - Η ανακοίνωση και η πρώτη αντίδραση του τραγουδιστή - Βίντεο

Τα έσοδα και οι δαπάνες του κράτους το πρώτο τρίμηνο του 2024 - Πόσα ξόδεψε και πόσα έβαλε στα ταμεία

Με μια βαλίτσα στο χέρι οι Κύπριοι – Πού σπατάλησαν τα περισσότερα χρήματα και ποιοι οι κυριότεροι λόγοι ταξιδιών

Δικηγόροι Μοναχών: Τους καταβλήθηκαν οι μισθοί τους μετά από οδηγίες του Ησαΐα

«Πνίγεται» στη σκόνη η Κύπρος - Οι μετρήσεις σε κάθε πόλη και η περιοχή με τη μεγαλύτερη συγκέντρωση



Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Ζητά ακύρωση του πορίσματος της θανατικής ανακρίτριας ο Σταυριανού

Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Ζητά ακύρωση του πορίσματος της θανατικής ανακρίτριας ο Σταυριανού

Το πόρισμα της θανατικής ανακρίτριας για την υπόθεση του Εθνοφρουρού Θανάση Νικολάου είδε χθες (10/05) το φως της δημοσιότητας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top