ΚΟΣΜΟΣ

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας η πρεμιέρα στη Σκάλα του Μιλάνου

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας η πρεμιέρα στη Σκάλα του Μιλάνου

Το FBI είχε ειδοποιήσει τις ιταλικές Αρχές ότι στους πιθανούς στόχους των τζιχαντιστών περιλαμβάνεται και το θέατρο Λα Σκάλα


Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας θα πραγματοποιηθεί το βράδυ της Δευτέρας η προγραμματισμένη πρεμιέρα του θεάτρου Λα Σκάλα του Μιλάνου. Αστυνομικοί έχουν πάρει θέσεις σε όλα τα κτίρια γύρω από το διεθνούς φήμης θέατρο για να ελέγχουν την περιοχή. 

Την όπερα Ζαν Ντ' Αρκ του Τζουζέπε Βέρντι αναμένεται να παρακολουθήσει και ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι.

Παράλληλα, όμως, όπως κάθε χρόνο αναμένεται να οργανωθούν έξω από την είσοδο του θεάτρου ηχηρές διαδηλώσεις. Για τον λόγο αυτό, θα είναι παρόντες στην πλατεία εκατοντάδες καραμπινιέροι, ένστολοι και με πολιτικά, για να προληφθούν τυχόν επεισόδια από διείσδυση βίαιων στοιχείων.

Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, οι καραμπινιέροι και οι αστυνομικοί θα πλαισιώνονται και από μέλη των ειδικών αντιτρομοκρατικών μονάδων.

Πέντε ημέρες μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι, το αμερικανικό FBI είχε ειδοποιήσει τις ιταλικές Αρχές ότι στους πιθανούς στόχους των τζιχαντιστών περιλαμβάνονται το θέατρο Λα Σκάλα, ο καθεδρικός ναός του Μιλάνου και ο Άγιος Πέτρος στο Βατικανό.

Την Τρίτη πρόκειται να λάβει χώρα στο Βατικανό, επίσης υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, η τελετή έναρξης του Αγίου Έτους των Καθολικών, παρουσία του Πάπα Φραγκίσκου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ: Υποχρέωση της ΕΕ να συμβάλει ενεργά σε οριστική διευθέτηση του Κυπριακού

ΠτΔ: Υποχρέωση της ΕΕ να συμβάλει ενεργά σε οριστική διευθέτηση του Κυπριακού

Το Κυπριακό είναι κατεξοχήν ευρωπαϊκό ζήτημα και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει κάθε συμφέρον, αλλά και υποχρέωση, να συμβάλει ενεργά μέσα από ένα πρωταγωνιστικό ρόλο για την οριστική διευθέτησή του, χρησιμοποιώντας, αξιοποιώντας όλα τα πολιτικοοικονομικά μέσα και εργαλεία που έχει στη διάθεσή της στο πλαίσιο και των ευρωτουρκικών σχέσεων, δήλωσε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό σε επετειακή εκδήλωση το βράδυ της Πέμπτης για τα 20χρονα της ένταξης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top