ΠτΔ: «Δεν θέλω να προδικάσω το αποτέλεσμα της καθόδου της Ολγκίν» - Στόχος η σύγκληση άτυπης διευρυμένης

ΠτΔ: «Δεν θέλω να προδικάσω το αποτέλεσμα της καθόδου της Ολγκίν» - Στόχος η σύγκληση άτυπης διευρυμένης

Βασικός στόχος όλων είναι να συγκληθεί η άτυπη διευρυμένη διάσκεψη για το Κυπριακό, δήλωσε τη Δευτέρα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Προσερχόμενος σε εκδήλωση στη Λευκωσία και κληθείς να σχολιάσει ότι φαίνεται να απομακρύνεται το ενδεχόμενο σύγκλησης μιας πενταμερούς, ο Πρόεδρος είπε "δεν θέλω να προδικάσω το αποτέλεσμα της καθόδου της κ. (Μαρία Άνχελα) Ολγκίν.

Έρχεται πριν το τέλος του μήνα. Πριν να έρθει στην Κύπρο θα συναντηθεί με αρκετούς εμπλεκόμενους, ενδιαφερόμενους στο Κυπριακό σε διάφορες πρωτεύουσες. Αυτό είναι σημαντικό. Ο βασικός στόχος όλων είναι να συγκληθεί αυτή η άτυπη διευρυμένη διάσκεψη".

"Άρα να έρθει, να δούμε και τα αποτελέσματα των επαφών της εκτός Κύπρου, και ακολούθως θα δούμε", σημείωσε, υπογραμμίζοντας ότι "η δική μας επιθυμία, αυτό μπορώ να το πω μετά βεβαιότητας, είναι να συγκληθεί το συντομότερο δυνατόν, αυτή η διευρυμένη διάσκεψη, που θα οδηγήσει στην ανακοίνωση επανέναρξης ουσιαστικών συνομιλιών".

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Σε τροχιά εξελίξεων το Κυπριακό - Νέα Υόρκη και μετά Κύπρος για την Ολγκίν

Σε τροχιά εξελίξεων το Κυπριακό - Νέα Υόρκη και μετά Κύπρος για την Ολγκίν

Στη Νέα Υόρκη θα βρίσκεται αυτή την εβδομάδα η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, η οποία αναμένεται να συναντηθεί με τον Γενικό Γραμματέα, Αντόνιο Γκουτέρε πριν μεταβεί στην Κύπρο για νέο κύκλο επαφών γύρω από το Κυπριακό.

BEST OF TOTHEMAONLINE