Νέα στρατιωτική συμμαχία 34 ισλαμικών κρατών ενάντια στους τζιχαντιστές

Νέα στρατιωτική συμμαχία 34 ισλαμικών κρατών ενάντια στους τζιχαντιστές

Η Σαουδική Αραβία συγκρότησε ισλαμικό στρατιωτικό συνασπισμό 34 χωρών για να καταπολεμήσει την τρομοκρατία, σύμφωνα με κοινή δήλωση που ανακοινώθηκε σήμερα Τρίτη από το εθνικό πρακτορείο ειδήσεων SPA.

«Οι χώρες που αναφέρονται εδώ έχουν αποφασίσει τον σχηματισμό στρατιωτικής συμμαχίας υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας για να καταπολεμήσει την τρομοκρατία, με κέντρο κοινών επιχειρήσεων που έχει βάση το Ριάντ, για να συντονίσει και να υποστηρίξει στρατιωτικές επιχειρήσεις» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Στον κατάλογο των κρατών αναφέρονται αραβικές χώρες, όπως η Αίγυπτος, το Κατάρ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, καθώς και ισλαμικές χώρες όπως η Τουρκία, η Μαλαισία, το Πακιστάν, χώρες του Κόλπου καθώς και αφρικανικά κράτη.

«Να προστατευτεί το ισλαμικό έθνος»

Η ανακοίνωση αναφέρεται στην «υποχρέωση να προστατευτεί το ισλαμικό έθνος από τα δεινά όλων των τρομοκρατικών ομάδων και οργανώσεων, οποιαδήποτε και αν είναι η σέχτα τους και το όνομά τους, οι οποίες σπέρνουν τον θάνατο και τη διαφθορά στην γη και σκοπεύουν να τρομοκρατήσουν αθώους».

Το Ιράν, χώρα σιιτών, και κύριος ανταγωνιστής της σουνιτικής Σαουδικής Αραβίας για επιρροή στον αραβικό κόσμο, απουσιάζει από τον κατάλογο των συμμετεχόντων, καθώς οι δύο δυνάμεις βρίσκονται σε σύγκρουση μέσω τρίτων από τη Συρία έως την Υεμένη.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν επανειλημμένα ασκήσει κριτική σε χώρες του Κόλπου, καλώντας τες να κάνουν περισσότερα για να ενισχύσουν την στρατιωτική δράση ενάντια στους ακραίους, βίαιους πολεμιστές του Ισλαμικού Κράτους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κυπριακό: Με βήματα γιαβάς-γιαβάς οδεύουμε προς την επόμενη Γενεύη

Κυπριακό: Με βήματα γιαβάς-γιαβάς οδεύουμε προς την επόμενη Γενεύη

Η φράση του Προέδρου Χριστοδουλίδη, αμέσως μετά τη χθεσινή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τον κατοχικό ηγέτη, ότι δηλαδή «δεν ήταν το αποτέλεσμα που περίμενα. Η προσέγγιση γιαβάς-γιαβάς στο κυπριακό δεν αποδίδει», περικλείει αυτό το οποίο γνωρίζουμε ήδη. Ότι δηλαδή στόχος του Ερσίν Τατάρ, είναι το ροκάνισμα του χρόνου, μέχρι την επόμενη διάσκεψη της Γενεύης, που εκεί πλέον, τα πράγματα δεν προδιαγράφονται ευοίωνα, σε ότι αφορά το αποτέλεσμα.