Διαμάχη για την αφαλάτωση: Περιβαλλοντικές οργανώσεις καταγγέλλουν παράκαμψη της προστασίας του περιβάλλοντος!

Διαμάχη για την αφαλάτωση: Περιβαλλοντικές οργανώσεις καταγγέλλουν παράκαμψη της προστασίας του περιβάλλοντος!

Την άμεση διακοπή των εργασιών για την κατασκευή μονάδας αφαλάτωσης στον Μαζωτό ζητά η Ομοσπονδία Περιβαλλοντικών Οργανώσεων Κύπρου (ΟΠΟΚ), μέχρι να ολοκληρωθεί η προβλεπόμενη Μελέτη Εκτίμησης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων σε ανακοίνωσή της. Παράλληλα, ζητά άμεση και ουσιαστική διαβούλευση με τους κατοίκους της κοινότητας.

Η ΟΠΟΚ αναφέρει ότι «η συνέχιση των εργασιών υπό αυτές τις συνθήκες δημιουργεί εύλογα ερωτήματα ως προς τη νομιμότητα της διαδικασίας, τη διαφάνεια των αποφάσεων και την ουσιαστική προστασία του περιβάλλοντος», καθώς το έργο «έχει σχέση και με τη θαλάσσια περιοχή και τη διάθεση άλμης, όσο και σε ό,τι αφορά την ενεργειακή κατανάλωση και τις σωρευτικές επιπτώσεις στην ευρύτερη περιοχή».

Αναφέρει, δε, ότι «η απουσία πλήρους περιβαλλοντικής αξιολόγησης δεν μπορεί να θεωρηθεί τυπική λεπτομέρεια. Είναι θεμελιώδης προϋπόθεση», καταλήγοντας ότι «η διαχείριση της λειψυδρίας δεν μπορεί να γίνεται με διαδικασίες που παρακάμπτουν τη θεσμική προστασία του περιβάλλοντος και το δικαίωμα των πολιτών στην ενημέρωση και συμμετοχή».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Στόχος η δημιουργία ενός οργανισμού για την προσέλκυση ποιοτικών φοιτητών

ΠτΔ: Στόχος η δημιουργία ενός οργανισμού για την προσέλκυση ποιοτικών φοιτητών

Προσπάθεια κοινής προώθησης των δημόσιων και ιδιωτικών πανεπιστημίων της Κύπρου στο εξωτερικό, και τη δημιουργία ενός οργανισμού στα πρότυπα του British Council, ώστε να ενισχυθεί η προσέλκυση ποιοτικών φοιτητών από το εξωτερικό γνωστοποίησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, στον χαιρετισμό του κατά την Τελετή Απονομής Βραβείων και Αριστείων 2026 του Πανεπιστημίου Frederick στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας.