ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Κυπριακή Δημοκρατία δεν θα δώσει χρήματα στην Τουρκία για το προσφυγικό

Η Κυπριακή Δημοκρατία δεν θα δώσει χρήματα στην Τουρκία για το προσφυγικό

Τη θέση της Λευκωσίας ότι δεν μπορεί να παραχωρηθεί από την Κυπριακή Δημοκρατία οποιοδήποτε ποσόν προς την Τουρκία θα ξεκαθαρίσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι το ποσόν που αναλογεί στην Κύπρο από τα τρία δισεκατομμύρια που θα παραχωρηθούν στην Τουρκία, θα δοθεί στην Ιορδανία και στο Λίβανο για αντιμετώπιση του κύματος προσφύγων που φιλοξενούν. Ο εκπρόσωπος ανέφερε επίσης ότι πρέπει να αναμένουμε να δούμε ότι θα τηρηθούν τα συμφωνηθέντα τόσο από την Ευρωπαϊκή 'Ενωση όσο και από την Τουρκία.

Σε πρόσφατη έκθεση όπου καταγράφονται οι μέχρι σήμερα εξελίξεις, σημειώνει, αναφέρεται ότι ο αριθμός των προσφύγων που περνούν στην Ευρώπη από την Τουρκία δεν έχει μειωθεί. Αυτό, είπε, είναι ένα θέμα που θα απασχολήσει τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων.

Σύμφωνα με τον κύριο Χριστοδουλίδη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα τονίσει επίσης την ανάγκη, πέραν των μέτρων που έχουν ληφθεί για το μεταναστευτικό, η προσοχή να εστιαστεί στα αίτια που προκαλούν το φαινόμενο.

Σε ότι αφορά το θέμα της Βρετανίας, η Κυπριακή Δημοκρατία, είπε, στηρίζει την ανάγκη να εξεταστούν τα αιτήματα του Λονδίνου.

riknews

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top