VIDEO: «Μπλόκo» από κτηνοτρόφους - Βροντερό «όχι» στις θανατώσεις ζώων
23.04.2026 - 11:38
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι κινητοποιήσεις των κτηνοτρόφων σε διάφορες επαρχίες, με αιχμή τις αντιδράσεις για τις θανατώσεις ζώων που επιβάλλονται στο πλαίσιο αντιμετώπισης του αφθώδους πυρετού.
Οι διαμαρτυρόμενοι άρχισαν να συγκεντρώνονται από νωρίς το πρωί σε προκαθορισμένα σημεία. Στη Λεμεσό και την Πάφο, οι κτηνοτρόφοι έδωσαν ραντεβού στις 10:00 στο Monte Caputo, ενώ για τις υπόλοιπες περιοχές η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στο κέντρο «Κοσμύρια» λίγο αργότερα, στις 10:45.
Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες κατευθύνονται προς τον κυκλικό κόμβο Ριζοελιάς, όπου αναμένεται να κορυφωθεί η κινητοποίηση.
Στο σημείο επικρατεί αυξημένη παρουσία κτηνοτρόφων από όλη την Κύπρο, ενώ οι Αρχές έχουν προχωρήσει σε μερικές ρυθμίσεις της τροχαίας κίνησης για την ομαλή διεξαγωγή της διαμαρτυρίας.
Στο Προεδρικό Μέγαρο έφτασε ο Εμανουέλ Μακρόν, πραγματοποιώντας την πρώτη επίσημη επίσκεψη Γάλλου Προέδρου στην Κύπρο από την ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας το 1960.