ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Δικηγορική απάτη με συνενοχή υπαλλήλου του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού!

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Δικηγορική απάτη με συνενοχή υπαλλήλου του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού!

Απίστευτο… νομικό παιχνίδι σε βάρος ενάγοντα με πρωταγωνιστές γνωστό δικηγόρο και υπάλληλο του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού!

Η υπόθεση που αποκαλύπτει το ThemaOnline συνοδεύεται από σοβαρές κατηγορίες, όπως η πλαστογραφία, η παραποίηση κρατικού εγγράφου και η εξαφάνιση ή/και καταστροφή φακέλου υπόθεσης!

Του Φάνη Μακρίδη

Συγκεκριμένα, υπόθεση αγωγής που καταχωρίσθηκε στις 02/07/2012 και επιδόθηκε στις 12/09/2012 εξαφανίστηκε ως δια μαγείας και στη θέση της εμφανίστηκε άλλη.

Ας πάρουμε όμως τα πράματα από την αρχή…

Τον δούλευε ψιλό γαζί ο δικηγόρος
Ο ενάγων Α.Π. είχε να παίρνει κάποιο σημαντικό ποσό από κάποιον συνεργάτη του και κίνησε νομικές διαδικασίες σε βάρος του. Κι ενώ, όπως σημειώσαμε, η υπόθεση προωθήθηκε, εντούτοις παρουσιάστηκε πρωτοφανής  κωλυσιεργία. Όταν ο ενάγων ρώτησε τον δικηγόρο του γιατί παρουσιάζεται καθυστέρηση, ο τελευταίος έβρισκε διάφορες προφάσεις για να αποφύγει να του δώσεις σαφείς εξηγήσεις... Έτσι, ο πελάτης του γνωστού πλην όμως όχι και τόσο σοβαρού νομικού, πήρε την κατάσταση στα χέρια του.

Διορθωτικό υγρό και άλλη υπόθεση με τον αριθμό της δικής του!
Ανέλαβε να εντοπίσει ο ίδιος την ρίζα του κακού. Όταν, λοιπόν, μετέβη στο Πρωτοκολλητείο του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού ανακάλυψε προς μεγάλη του έκπληξη ότι υπήρχε άλλη υπόθεση καταχωρημένη που έφερε τον ίδιο αριθμό με τη δική του! Επιπλέον, στο σχετικό βιβλίο στο Πρωτοκολλητείο η νέα υπόθεση ήταν γραμμένη σε ένα φύλλο που είχε πάνω διορθωτικό υγρό (tipex). Όσο δε για τον φάκελο της υπόθεσής του, ήταν εξαφανισμένος!

Υπόθεση δυστυχήματος…
Ποια όμως ήταν η υπόθεση που είχε πάρει τη θέση της προηγούμενης; Αφορούσε σοβαρό τροχαίο ατύχημα που είχε σημειωθεί το 2009 και εμφανιζόταν να είχε καταχωρισθεί στις 02/07/2012. Με απλά λόγια, ο δικηγόρος με κάποιον τρόπο «πέταξε» την υπόθεση του ενάγοντα στον κάλαθο των αχρήστων και στη θέση της καταχώρησε μια άλλη που αφορούσε ένα τροχαίο.
Σημαντική λεπτομέρεια: Με βάση τον νόμο υπάρχει συγκεκριμένο χρονικό περιθώριο σε σχέση με τις περιπτώσεις τροχαίων ατυχημάτων. Αν η υπόθεση δεν καταχωρείτο στο συγκεκριμένο χρονικό σημείο, τότε θα ήταν εκπρόθεσμη και δεν θα μπορούσε να προχωρήσει ενώπιον του δικαστηρίου…

Τα γεγονότα μιλούν…
Σαφές το συμπέρασμα. Ο άνθρωπος από τη Λεμεσό που είχε αρχικά κινήσει αγωγή, έγινε αντικείμενο εμπαιγμού από τον δικηγόρο του, ο οποίος στη θέση της αγωγής προώθησε μια άλλη, άλλου πελάτη και η οποία αφορούσε υπόθεση τροχαίου. Για να γίνουν όλα αυτά, όμως, ήταν απαραίτητη η συνεργασία και υπαλλήλου του Πρωτοκολλητείου…

Ζήτησε εξηγήσεις το Ανώτατο
Το Ανώτατο Δικαστήριο, όπως εγκύρως πληροφορούμαστε, ενημερώθηκε για την ιστορία και ζήτησε αμέσως ενημέρωση από το Επαρχιακό Δικαστήριο για την απάτη σε βάρος του Α.Π. από τη Λεμεσό, ωστόσο, όπως έχουμε ενημερωθεί, μέχρι στιγμή δεν έχουν δοθεί ικανοποιητικές εξηγήσεις. Πιο συγκεκριμένα, όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, στάλθηκε επιστολή από τις 22 Οκτωβρίου…

Και στην Αστυνομία
Επιπλέον, ο Α.Π. φέρεται να έχει κάνει επίσημη καταγγελία στην Αστυνομία, όμως, ούτε απ΄ αυτό το μέτωπο υπάρχουν νεότερα… Χωρίς κάποια προφανή εξήγηση, η σοβαρή αυτή  υπόθεση, παραμένει ανεξιχνίαστη παρόλο που υπάρχουν στοιχεία (βλ. δυο αγωγές με τον ίδιο αριθμό και μαγειρέματα με τα έγγραφα Πρωτοκολλητείου…).

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Τσάκωσαν» άνδρα στη Λευκωσία με πυροβόλο όπλο και σφαίρες και του πέρασαν χειροπέδες

Eurovision 2024: Οριστικά εκτός τελικού η Ολλανδία - Η ανακοίνωση και η πρώτη αντίδραση του τραγουδιστή - Βίντεο

Τα έσοδα και οι δαπάνες του κράτους το πρώτο τρίμηνο του 2024 - Πόσα ξόδεψε και πόσα έβαλε στα ταμεία

Με μια βαλίτσα στο χέρι οι Κύπριοι – Πού σπατάλησαν τα περισσότερα χρήματα και ποιοι οι κυριότεροι λόγοι ταξιδιών

Δικηγόροι Μοναχών: Τους καταβλήθηκαν οι μισθοί τους μετά από οδηγίες του Ησαΐα

«Πνίγεται» στη σκόνη η Κύπρος - Οι μετρήσεις σε κάθε πόλη και η περιοχή με τη μεγαλύτερη συγκέντρωση



Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Ζητά ακύρωση του πορίσματος της θανατικής ανακρίτριας ο Σταυριανού

Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Ζητά ακύρωση του πορίσματος της θανατικής ανακρίτριας ο Σταυριανού

Το πόρισμα της θανατικής ανακρίτριας για την υπόθεση του Εθνοφρουρού Θανάση Νικολάου είδε χθες (10/05) το φως της δημοσιότητας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top