ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η ΠΑΣΥΚΙ καταδικάζει συμβάν επίθεσης εναντίον δημόσιου ιατρικού λειτουργού

Η ΠΑΣΥΚΙ καταδικάζει συμβάν επίθεσης εναντίον δημόσιου ιατρικού λειτουργού

Η Παγκύπρια Συντεχνία Κυβερνητικών Ιατρών (ΠΑΣΥΚΙ) εκφράζει με ανακοίνωσή της τη λύπη και αγανάκτησή της για το συμβάν επίθεσης εναντίον δημόσιου ιατρικού λειτουργού στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας στις 19 Ιανουαρίου και απαιτεί όπως το περιστατικό διερευνηθεί ενδελεχώς από τις αρμόδιες αρχές.

Εκφράζει παράλληλα τη θέση ότι το συμβάν αναδεικνύει εκ νέου τα «τα χρόνια πολλαπλά και πολυεπίπεδα προβλήματα των δημόσιων γιατρών και το αντίξοο εργατικό περιβάλλον και συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζονται με ανιδιοτέλεια και αφοσίωση προσφέροντας το πολύτιμο αγαθό της υγείας σε όλους τους ανεξάρτητα τους συμπολίτες μας».

Καλεί την εργοδοτική πλευρά όπως «αναλάβει τις ευθύνες που της αναλογούν και προχωρήσει άμεσα σε διορθωτικά μέτρα αναδιοργάνωσης, αναδόμησης, ενδυνάμωσης και αυτονόμησης των δημόσιων νοσηλευτηρίων με απώτερο στόχο την υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου, σφαιρικού, ολιστικού, ορθολογικού και καθολικά προσβάσιμου ΓεΣΥ».

«Παρόμοιες κάκιστες συμπεριφορές και δυσμενή συμβάντα θα μας οδηγήσουν αναγκαστικά στην ενεργοποίηση αντιδραστικών μέτρων για την διασφάλιση της ασφάλειας, σωματικής ακεραιότητας και του επαγγελματικού κύρους των μελών μας», καταλήγει η ανακοίνωση.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Εντοπίστηκε πτώμα σε βραχώδη περιοχή - Βρισκόταν σε κατάσταση αποσύνθεσης

Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Εβελίνα Σκίτσκο: Είναι ερωτευμένη και μόλις μας έδειξε τον σύντροφο της



Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Στα βαθιά εισέρχεται το Κυπριακό, ενώ καθοριστικό θα είναι το επόμενο διάστημα μέχρι το τέλος Μαΐου. Η Μαρία Ανχέλα Ολγκίν ετοιμάζει βαλίτσες για μια σειρά από επισκέψεις σε χώρες της Ευρώπης, ξεκινώντας από το Βερολίνο ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί σε Παρίσι και Βρυξέλλες, με στόχο να διερευνήσει το ενδεχόμενο εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να συνεισφέρει στην προσπάθεια που καταβάλλουν τα ΗΕ, για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top