ΚΟΣΜΟΣ

Το ISIS κατέστρεψε το αρχαιότερο χριστιανικό μοναστήρι στο Ιράκ (VIDEO)

Το ISIS κατέστρεψε το αρχαιότερο χριστιανικό μοναστήρι στο Ιράκ (VIDEO)

Τζιχαντιστές του ISIS ισοπέδωσαν το αρχαιότερο χριστιανικό μοναστήρι στο Ιράκ- άλλο ένα θύμα της συνεχιζόμενης εκστρατείας καταστροφής αρχαίων μνημείων.

Το κτίσμα επέζησε των επιθέσεων της φύσης και του ανθρώπου για 1.400 χρόνια, ενώ στα πρόσφατα χρόνια χρησιμοποιήθηκε και ως τρόπος λατρείας για Αμερικανούς στρατιώτες. Ωστόσο, δορυφορικές φωτογραφίες που έφτασαν στην κατοχή του Associated Press επιβεβαιώνουν πως το μοναστήρι του Αγίου Ηλία στη Μοσούλη.

Όσοι γνώριζαν για το μοναστήρι αναρωτιούνταν για τη μοίρα του μετά την κατάληψη της περιοχής από τους τζιχαντιστές τον Ιούνιο του 2014 και την αποκοπή των επικοινωνιών. Πλέον, ανήκει σε μια λίστα με πάνω από 100 κατεστραμμένα μνημεία και σημεία αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, που περιλαμβάνουν ναούς, τάφους, εκκλησίες και τζαμιά. Ιδιαίτερα μεγάλες καταστροφές έχουν σημειωθεί στη Νινευή, την Παλμύρα και τη Χάτρα. Μουσεία και βιβλιοθήκες έχουν λεηλατηθεί, βιβλία έχουν καεί και έργα τέχνης έχουν καταστραφεί ή πωληθεί στη μαύρη αγορά.

Δείτε το βίντεο

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εντοπίστηκε το ελικόπτερο του Ιρανού προέδρου που συνετρίβη - «Δεν υπάρχει ίχνος ζωής»

«Πρωτοβουλίες Νέων»: «Άδειασε» το ταμείο - Μεγάλος ο όγκος των αιτήσεων – Χρειάζεται ενίσχυση του κονδυλίου

Ξενοδοχεία: Έτσι κατέληξε χωρίς άδεια λειτουργίας το 93% - Οι λόγοι καθυστέρησης και οι εκτιμήσεις για τον τουρισμό φέτος το καλοκαίρι



Περιμένοντας την έκθεση Ολγκίν - Σε τεντωμένο σχοινί οι ισορροπίες

Περιμένοντας την έκθεση Ολγκίν - Σε τεντωμένο σχοινί οι ισορροπίες

Αναχωρώντας από την Κύπρο την περασμένη εβδομάδα η προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ Μαρία Άνχελα Ολγκίν, έστειλε σαφή μηνύματα και προς τις δύο πλευρές την ε/κ και την τ/κ για να κάνουν βήματα έτσι ώστε να κινηθεί η διαδικασία στο κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top