Συναγερμός από Ιντερπόλ: Οι τζιχαντιστές ετοιμάζουν μπαράζ επιθέσεων στην Ευρώπη

Συναγερμός από Ιντερπόλ: Οι τζιχαντιστές ετοιμάζουν μπαράζ επιθέσεων στην Ευρώπη

Μπαράζ επιθέσεων μεγάλης κλίμακας στην Ευρώπη ετοιμάζει το Ισλαμικό Κράτος, όπως προειδοποιεί ο επικεφαλής της Europol, Ρομπ Γουεϊνράιτ, κάνοντας λόγο για νέες επιχειρησιακές ικανότητες των τζιχαντιστών.

Σύμφωνα με αναλύσεις των Ευρωπαίων αξιωματούχων, το Ισλαμικό Κράτος ετοιμάζει νέες μεγάλης κλίμακας επιθέσεις στην ΕΕ και κυρίως στην Γαλλία, σύμφωνα με την έκθεση που παρουσίασε ο επικεφαλής της Europol, Ρομπ Γουεϊνράιτ, κατά την διάρκεια της συνόδου των υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ στο Άμστερνταμ, στην οποία εξετάζεται, μεταξύ άλλων, η σύσταση ενός νέου ευρωπαϊκού οργανισμού κατά της τρομοκρατίας. 

Όπως επεσήμανε ο επικεφαλής της Europol, το Ισλαμικό Κράτος έχει αναπτύξει νέες επιχειρησιακές ικανότητες ώστε να είναι σε θέση να πραγματοποιήσει νέο μπαράζ επιθέσεων σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες. 

Παράλληλα, στο Λονδίνο, εκπρόσωπος του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον ανακοίνωσε ότι οι βρετανικές αρχές εξετάζουν το τελευταίο βίντεο που δημοσιοποιήθηκε από το Ισλαμικό Κράτος, το οποίο περιέχει εικόνες και τις τελευταίες δηλώσεις εννέα ατόμων που συμμετείχαν στις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι και στο οποίο διατυπώνεται απειλή κατά της Βρετανίας. 

«Εξετάζουμε το τελευταίο αυτό βίντεο προπαγάνδας, μία ακόμη ενέργεια μίας αποκρουστικής τρομοκρατικής οργάνωσης που βρίσκεται σαφώς σε παρακμή και υποχώρηση», δήλωσε στους δημοσιογράφους η εκπρόσωπος του Βρετανού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Υπ. Ενέργειας: «Αποφασίστηκαν τα επόμενα βήματα για τον GSI - Το συντομότερο θα διευθετηθεί συνάντηση»

Υπ. Ενέργειας: «Αποφασίστηκαν τα επόμενα βήματα για τον GSI - Το συντομότερο θα διευθετηθεί συνάντηση»

Τα επόμενα βήματα για την προώθηση του έργου ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ Great Sea Interconnector (GSI) αποφασίστηκαν στη συνάντηση του Υπουργού Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας Γιώργου Παπαναστασίου με τον Έλληνα Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σταύρο Παπασταύρου, όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο κ. Παπαναστασίου, σημειώνοντας παράλληλα ότι συμφωνήθηκε το συντομότερο να διευθετηθεί συνάντηση μεταξύ των δύο ρυθμιστών και του φορέα υλοποίησης ενώ την επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη για το θέμα με την συμμετοχή του Επιτρόπου Ενέργειας της ΕΕ.

BEST OF TOTHEMAONLINE