ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κ.Κληρίδης: Δεν προκύπτουν ποινικά αδικήματα στην υπόθεση Focus

Κ.Κληρίδης: Δεν προκύπτουν ποινικά αδικήματα στην υπόθεση Focus

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός επωφεληθεί 600 χιλιάδες ευρώ σε τρία διαφορετικά εμβάσματα, όσον αφορά τα χρηματικά εμβάσματα τα οποία πιθανώς να σχετίζονται με το ΑΚΕΛ, ο Γενικός Εισαγγελέας είπε ότι το ποσό ανέρχεται συνολικά σε 881.430 ευρώ

Τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στην έκθεση των Αστυνομικών Ανακριτών αναφορικά με τη διερεύνηση του ενδεχομένου χρηματοδοτήσεων από την εταιρεία Focus Maritime Corporation, προς κυπριακά πολιτικά κόμματα, δεν οδηγούν στο συμπέρασμα της διάπραξης οποιωνδήποτε ποινικών αδικημάτων, δήλωσε σήμερα ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια δημοσιογραφικής διάσκεψης, ο κ. Κληρίδης απέρριψε ως άδικα και απαράδεκτα δημόσια σχόλια και αναφορές που υπήρξαν για υπέρμετρη καθυστέρηση καθώς, όπως είπε, είναι οι χρονοβόρες διαδικασίες που απαίτησαν την ανάλωση του χρονικού αυτού διαστήματος.

Ακούστηκαν φωνές περί κουκουλώματος και δυστοκίας από τον Γενικό Εισαγγελέα, είπε ο κ. Κληρίδης, για να προσθέσει ότι «όλα αυτά είναι εντελώς απαράδεκτα».

Είπε ότι προβαίνει στη δημοσιοποίηση των στοιχείων μετά από απαίτηση των πολιτικών αρχηγών των εμπλεκομένων κομμάτων, που ακολούθησε τη διαρροή και δημοσιοποίηση στοιχείων της έκθεσης αλλά και για λόγους διαφάνειας, σε ένα ζήτημα που παρουσιάζει ιδιαίτερο δημόσιο ενδιαφέρον.

Αναφερόμενος στα κύρια σημεία της έκθεσης, είπε ότι οι αστυνομικοί ανακριτές συμπέραναν ότι το συνολικό ποσό με το οποίο διαπιστώνουν ότι έχει επωφεληθεί ο Δημοκρατικός Συναγερμός ανέρχεται σε 600 χιλιάδες ευρώ και αφορά τρία διαφορετικά εμβάσματα από τη Focus, ενώ υπάρχει σε εκκρεμότητα ένα ακόμη αίτημα δικαστικής συνδρομής προς της Ελλάδα για διερεύνηση ενός ακόμη εμβάσματος.

Όσον αφορά χρηματικά εμβάσματα τα οποία πιθανώς να σχετίζονται με το ΑΚΕΛ, ο Γενικός Εισαγγελέας είπε ότι το ποσό ανέρχεται συνολικά σε 881.430 ευρώ και αφορά έξοδα για πληρωμή αεροπορικών εισιτηρίων από την Ελλάδα στην Κύπρο, πιθανόν για τις προεδρικές εκλογές του 2008, σύμφωνα με καταθέσεις.

Συμπλήρωσε ότι το μόνο στοιχείο που μπορεί να οδηγήσει στη συσχέτιση των ποσών αυτών με το ΑΚΕΛ είναι οι καταθέσεις που έδωσαν στους ανακριτές συγκεκριμένοι επιβάτες που ταξίδεψαν κατά τον ουσιώδη χρόνο και ανέφεραν ότι τα εισιτήρια εκδόθηκαν από το ΑΚΕΛ ή από την Προοδευτική.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Καταγγέλθηκε για ενδέκατη φορά σεσημασμένος για σοβαρές υποθέσεις λαθροθηρίας - Τράπηκε σε φυγή στα κατεχόμενα

Βανδαλισμοί σε Δημοτικό Σχολείο στη Λευκωσία: Προκάλεσαν ζημιές χιλιάδες ευρώ - Φωτογραφία

Μονή Αββακούμ: Η νέα ανάρτηση του Νεκτάριου - Η φωτογραφία από την αναπαράσταση της σταύρωσης του Χριστού

Μητρόπολη Ταμασού: Απαντά στα περί συμβιβασμού για τη Μονή Αββακούμ - «Αποκλειστικός στόχος, η αποκάλυψη της αλήθειας»

Όσα χρόνια και αν περάσουν τις βλέπουμε κάθε χρόνο: Οι πιο γνωστές ταινίες – και μίνι σειρές – που «μυρίζουν» Πάσχα



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top