ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπόθεση FOCUS: Αποκαλύπτουμε τους δυο βουλευτές που αρνήθηκαν να καταθέσουν – Τους «έδωσε» ο Μιλτής

Υπόθεση FOCUS: Αποκαλύπτουμε τους δυο βουλευτές που αρνήθηκαν να καταθέσουν – Τους «έδωσε» ο Μιλτής

Δυο βουλευτές του ΑΚΕΛ αρνήθηκαν να καταθέσουν στους αστυνομικούς ανακριτές για το σκάνδαλο με τη χρηματοδότηση των κυπριακών κομμάτων από την FOCUS.

Του Τάσου Χριστοδούλου

Αυτό το συμπέρασμα προκύπτει από την έκθεση των αστυνομικών ανακριτών αναφορικά με την όλη υπόθεση και η οποία δημοσιοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης (27/01).

Κ.Κληρίδης: Δεν προκύπτουν ποινικά αδικήματα στην υπόθεση Focus

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα πάντα με τους ανακριτές, οι προαναφερθέντες βουλευτές αρνήθηκαν να προβούν σε κατάθεση για την υπόθεση. Αρκέστηκαν να προβούν σε γραπτή δήλωση (25/01/2016), μέσω της οποίας ανέφεραν ότι στις συσκέψεις της Επιτροπής του ΑΚΕΛ που είχε ως στόχο να ενισχυθεί οικονομικά η υποψηφιότητα Χριστόφια για την προεδρία, ουδέποτε «έγινε αναφορά είτε στο όνομα του κ. Α. Βγενόπουλου, είτε στην εταιρεία Focus».

Άλλα είπε ο «Μιλτής»

Κι όμως, ο γνωστός επιχειρηματίας και πρώην πρόεδρος της Ομόνοιας, Μιλτιάδης Νεοφύτου, σε κατάθεσή του είχε κατονομάσει  διάφορα επιχειρηματικά και κομματικά στελέχη που φέρονται να γνώριζαν γι΄ αυτή τη χρηματοδότηση.

Σύμφωνα με τα όσα είχε αποκαλύψει η εφημερίδα «Πολίτης» στις 25/10/2015, για την κατάθεση του Μιλτιάδη Νεοφύτου, τα μέλη της Επιτροπής ήταν οι Βενιζέλος Ζανέττος (οικονομικό υπεύθυνο του ΑΚΕΛ και καταδικασθέντα για το σκάνδαλο της Δρομολαξιάς), Σταύρος Ευαγόρου (βουλευτής Αμμοχώστου), Νίκος Νικολάου (από το ελεγκτικό γραφείο Kyprianides, Nicolaou&Partners που συνδέθηκε με την Focus), Βαγγέλης Γεωργίου (εκτελεστικός διευθυντής της Wargaming), Νικόλας Γεωργιάδη (μέλος του τότε Δ.Σ. της CYTA) και Χριστάκης Τζιοβάννης (νυν βουλευτής ΑΚΕΛ Αμμοχώστου).

Αυτοί είναι οι βουλευτές

Στην έκθεση των ανακριτών που έδωσε στη δημοσιότητα ο Γενικός Εισαγγελέας, δεν αναγράφονται τα ονόματα των βουλευτών, ωστόσο με βάση τα στοιχεία που γνωρίζουμε και παραθέσαμε πιο πάνω, προκύπτει ότι πρόκειται για τους Σταύρο Ευαγόρου και Χριστάκη Τζιοβάννη.

Διαβάστε επίσης:

Χριστόφιας: «Μιλτή, έχουμε ανάγκη τα χρήματα του Βγενόπουλου και θα τα πάρουμε»​

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έθεσαν σε διαθεσιμότητα καθηγητή στη Λεμεσό που φέρεται να φίλησε μαθήτρια στο στόμα

Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της σορού του άτυχου 52χρονου στο Παραλίμνι

Στην Αστυνομία οι πρώτες υποθέσεις για ψευδείς μετοικίσεις εκλογέων - Πού προκύπτει το πρόβλημα

Ετοιμαστείτε για βροχές: Η πρόγνωση του καιρού μέχρι την Παρασκευή

Συνελήφθη ο «Νo1 διακινητής» παράτυπων μεταναστών στην Ευρώπη

Εκπρόσωπος της Κομισιόν: Λάθος η απαγόρευση της σημαίας ΕΕ στη Eurovision



Ολγκίν: Eνημερώνει το Συμβούλιο Ασφαλείας για τις επαφές της στην Κύπρο

Ολγκίν: Eνημερώνει το Συμβούλιο Ασφαλείας για τις επαφές της στην Κύπρο

Η Ειδική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για την Κύπρο Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ θα ενημερώσει το Συμβούλιο Ασφαλείας για τις επαφές της, δήλωσε ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου του Γενικού Γραμματέα, Φαρχάν Χακ, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου στην έδρα του διεθνούς οργανισμού στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top