ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε εξέλιξη η τριμερής Κύπρου,Ελλάδας,Ισραήλ - Ενέργεια και ο ευρύτερος οικονομικός τομέας στην ατζέντα

Σε εξέλιξη η τριμερής Κύπρου,Ελλάδας,Ισραήλ - Ενέργεια και ο ευρύτερος οικονομικός τομέας στην ατζέντα

Αρχισε πριν από λίγο η τριμερής Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ, σε επίπεδο αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων κατά την οποία αναμένεται να υιοθετηθεί η κοινή διακήρυξη της Λευκωσίας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, υποδέχθηκε νωρίτερα στο Προεδρικό Μέγαρο σε χωριστές συναντήσεις, τους Πρωθυπουργούς της Ελλάδας και του Ισραήλ, Αλέξη Τσίπρα και Βενιαμίν Νετανιάχου, με τους οποίους είχε κατ`ιδίαν συναντήσεις και διευρυμένες διμερείς συνομιλίες. Με την ολοκλήρωση της διευρυμένης διμερούς συνάντησης με το Ισραήλ, πραγματοποιήθηκε κατ`ιδίαν τριμερής με τους δύο Πρωθυπουργούς και τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και λίγο μετά τις 1230 άρχισε η διευρυμένη τριμερής.

Θα ακολουθήσει η τελετή υπογραφής Μνημονίου Συνεργασίας στον τομέα των υδάτινων πόρων και δηλώσεις στα ΜΜΕ.

Οπως δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, θα συζητηθούν πολύ συγκεκριμένα θέματα, που αφορούν την ενέργεια, τον τομέα των μεταφορών, του τουρισμού, των υδάτινων πόρων και ευρύτερα τον οικονομικό τομέα.

Αναμένεται, είπε, να προκύψει και η σύσταση μιας ειδικής Επιτροπής, η οποία θα παρακολουθεί τα όσα έχουν συμφωνηθεί, ώστε μέχρι την επόμενη συνάντηση, η οποία θα πραγματοποιηθεί μέσα στους επόμενους έξι μήνες, να υπάρξουν πολύ συγκεκριμένα αποτελέσματα, όπως αυτά θα αποφασιστούν σήμερα σε πολιτικό επίπεδο.



Σε προηγούμενη ενημέρωση:


Έφθασε στο Προεδρικό ο Τσίπρας

Έφθασε γύρω στις 09:15 στο Προεδρικό Μέγαρο ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας για τη σημερινή τριμερή συνάντηση Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ, σε επίπεδο αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων, μετά το πέρας της οποίας αναμένεται να υιοθετηθεί η Διακήρυξη της Λευκωσίας.

Τον κ. Τσίπρα υποδέχθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης. ο Έλληνας Πρωθυπουργός μετά την επίσημη υποδοχή του,  κατέθεσε στεφάνι στον ανδριάντα του Μακαρίου Γ` στο προαύλιο του Προεδρικού Μεγάρου και χαιρέτισε τα μέλη της κυπριακής αντιπροσωπείας.

Εντός του Προεδρικού Μεγάρου και καλωσορίζοντας τον κ. Τσίπρα λίγο πριν αρχίσει η κατ' ιδίαν συνάντησή τους, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε για την Τριμερή, ότι  αυτές οι προσπάθειες θα στεφθούν με επιτυχία με στόχο την αντιμετώπιση των προβλημάτων που η γειτονιά μας αντιμετωπίζει.

Ο κ. Τσίπρας από πλευράς του τόνισε τη σημασία της συνεργασίας για προώθηση της ειρήνης και της ανάπτυξης στην περιοχή και είπε ότι θα δημιουργήσει ένα θετικό παράδειγμα, σημειώνοντας ότι “δεν στρεφόμαστε εναντίον τρίτον”.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στο Κυπριακό.

Στη συνέχεια αναμένεται η άφιξη στο Προεδρικό Μέγαρο του Πρωθυπουργού του Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάχου.

Στο Προεδρικό Μέγαρο έχουν εφαρμοστεί αυστηρά μέτρα ασφάλειας.

Στο Προεδρικό ο Νετανιάχου

Έφθασε γύρω στις 10:20 στο Προεδρικό Μέγαρο ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάχου, τον οποίο υποδέχθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Ο κ. Νετανιάχου, μετά την επίσημη υποδοχή του, κατέθεσε στεφάνι στον ανδριάντα του Μακαρίου Γ` στο προαύλιο του Προεδρικού Μεγάρου και χαιρέτισε τα μέλη της κυπριακής αντιπροσωπείας.

Θα πραγματοποιηθεί κατ` ιδίαν συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη και του κ. Νετανιάχου, και θα ακολουθήσει διευρυμένη διμερής συνάντηση Κύπρου-Ισραήλ.

Στην πολυμελή αντιπροσωπεία του κ. Νετανιάχου συμμετέχει και ο Υπουργός Υποδομής, Ενέργειας και Υδάτινων Πόρων του Ισραήλ Yuvan Steinitz.

Στη συνέχεια θα επιστρέψει στο Προεδρικό Μέγαρο ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, για την τριμερή συνάντηση Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ, σε επίπεδο αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων, μετά το πέρας της οποίας αναμένεται να υιοθετηθεί η Διακήρυξη της Λευκωσίας.

Αρχικά θα πραγματοποιηθεί τριμερής κατ` ιδίαν συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τους Πρωθυπουργούς της Ελλάδας και του Ισραήλ, και θα ακολουθήσει διευρυμένη τριμερής συνάντηση Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ.

Οι Αναστασιάδης, Τσίπρας και Νετανιάχου θα προβούν σε δηλώσεις στις 1310. Στις 1340 θα παρακαθίσουν σε γεύμα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Ανατολίτικο παζάρι» στη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν τη Δευτέρα- Το μοίρασμα φυσικού πλούτου στην Ανατολική Μεσόγειο και το Κυπριακό

Ερχονται βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες - Ολα όσα περιλαμβάνει το καιρικό «μενού»

Σάβια Ορφανίδου στο «Τ» : «Δεν θυμάμαι πως ήμουν πριν την κόρη μου, είναι σαν να μην υπήρχα»

Eurovision 2024: Σκόνη και θρύψαλα έκανε ο Ελβετός το βραβείο του - Η viral στιγμή με το «ατύχημα»

Νότια Αφρική: Άνδρας ανασύρθηκε ζωντανός από τα ερείπια, πέντε ημέρες μετά την κατάρρευση κτιρίου στην πόλη Τζορτζ



«Ανατολίτικο παζάρι»  στη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν τη Δευτέρα- Το μοίρασμα φυσικού πλούτου στην Ανατολική Μεσόγειο και το Κυπριακό

«Ανατολίτικο παζάρι» στη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν τη Δευτέρα- Το μοίρασμα φυσικού πλούτου στην Ανατολική Μεσόγειο και το Κυπριακό

Καθοριστική θεωρείται η επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην Άγκυρα, τη Δευτέρα 13 Μαΐου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top