ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυπριακό: Νέα συνάντηση Αναστασιάδη - Ακκιντζί

Κυπριακό: Νέα συνάντηση Αναστασιάδη - Ακκιντζί

Νέα συνάντηση στις δέκα το πρωί πραγματοποιούν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, στο πλαίσιο των συνομιλιών για το Κυπριακό.

Η προηγούμενη συνάντηση έγινε στις 14 του μήνα και μετά το πέρας της ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είχε πει ότι διαπιστώνεται πρόοδος αλλά και δυσκολίες στις συνομιλίες, "αλλά επαναλαμβάνεται η αποφασιστικότητα και των δύο ηγετών να βρούμε τρόπους που να ανταποκρίνονται στις ανησυχίες ή τις προσδοκίες και των δύο πλευρών".

Η σημερινή συνάντηση ακολουθεί την κοινή συνάντηση των ηγετών με τον ΓΓ των ΗΕ Μπαν Κι Μουν στο Νταβός την περασμένη βδομάδα.  Mετά την συνάντηση τα ΗΕ εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία αναφερόταν ότι ο ΓΓ βλέπει "σημαντική πρόοδο" στις διαπραγματεύσεις και θεωρεί ότι η επίτευξη μιας συμφωνίας επί όλων των θεμάτων είναι δυνατή.

Στην σημερινή συνάντηση θα παρακαθίσει και ο Ειδικός Σύμβουλος του κ. Μπαν, Εσπεν Μπαρθ Εϊντε ο οποίος χθες είδε τους δύο ηγέτες σε χωριστές συναντήσεις. Μετά την συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο κ. Είντε δήλωσε πως σημαντικοί διεθνείς επενδυτές προσβλέπουν στην Κύπρο και κάλεσε τόσο τους Κύπριους όσο και τους δύο ηγέτες να «πλασάρουν την ιστορία» της μελλοντικής ενωμένης Κύπρου ως έναν ελκυστικό προορισμό για δημόσια και ιδιωτικά κεφάλαια.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Την εξέλιξη των 88 δράσεων που ανακοίνωσε στις αρχές του χρόνου για το 2024 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδούλιδης, εξέτασε σε ειδική συνεδρίασή του το Υπουργικό Συμβούλιο, το απόγευμα της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top