ΥΓΕΙΑ

Σήμερα μην πας γυμναστήριο για κοιλιακούς, πήγαινε σε wine bar...

Σήμερα μην πας γυμναστήριο για κοιλιακούς, πήγαινε σε wine bar...

Έρευνα που έφερε στο φως της δημοσιότητας το διακεκριμένο στην κατηγορία του περιοδικό «Science News», ισχυρίζεται ότι το κρασί μπορεί να κάνει τη δουλειά της γυμναστικής!

Σύμφωνα με την εν λόγω έρευνα, ένα ποτήρι κόκκινο κρασί ισοδυναμεί με μία ώρα στο γυμναστήριο. Όπως καταγράφει ο επικεφαλής της μελέτης, Jason Dyck, τα ευρήματα θα βοηθήσουν πολύ αυτούς που δυσκολεύονται να ασκηθούν. Σε κάθε περίπτωση, συνιστά σύνεση και όχι καταχρήσεις. Κοινώς, το ένα ποτήρι ισοδυναμεί σε μια ώρα γυμναστικής, τα δύο, όχι αντιστοίχως σε δύο ώρες άσκησης.

Αναλυτικότερα, όπως παρατηρήθηκε, η ρεσβερατρόλη απεδείχθη αποτελεσματικό αντιοξειδωτικό και τώρα θα δοκιμαστεί και στους διαβητικούς.

Αν τα αποτελέσματα είναι θετικά για τα οφέλη του συστατικού, τότε σημαίνει ότι η κατάσταση της καρδιάς του ασθενούς μπορεί να βελτιωθεί τόσο, όσο αν έκανε συστηματική γυμναστική. Άλλες μελέτες έχουν αποκαλύψει πως αυτοί που πίνουν ένα ποτήρι κόκκινο κρασί την ημέρα, έχουν λιγότερες πιθανότητες να πάθουν άνοια ή καρκίνο.

Επίσης κάνει καλό στην καρδιά, είναι αντιγηραντικό, μπορεί να ρυθμίσει τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα, αυξάνει τη μακροζωία και μειώνει τον κίνδυνο δημιουργίας καταρράκτη. Ρεσβεραστρόλη, περιέχουν ακόμα, το μπλε μύρτιλο, τα κόκκινα σταφύλια, το φυστικοβούτυρο, η μαύρη σοκολάτα, τα καρύδια και τα σταφύλια.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ: «Επενδύουμε στην ΕΕ για την οριστική διευθέτηση του Κυπριακού»

ΠτΔ: «Επενδύουμε στην ΕΕ για την οριστική διευθέτηση του Κυπριακού»

Η Κυβέρνηση επενδύει στην ΕΕ για οριστική διευθέτηση του Κυπριακού, ενόψει και του τραγικού ορόσημου των 50 χρόνων της τουρκικής κατοχής επί του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά τον χαιρετισμό του στα εγκαίνια της περιηγητικής έκθεσης φωτογραφίας του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών με θέμα «20 χρόνια Κύπρος – ΕΕ».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top