ΥΓΕΙΑ

«Εκοψα τον καφέ και το αλκοόλ για 15 μήνες» -Ενας άνδρας περιγράφει πόσα λεφτά του έμειναν και πώς είναι η ζωή του

«Εκοψα τον καφέ και το αλκοόλ για 15 μήνες» -Ενας άνδρας περιγράφει πόσα λεφτά του έμειναν και πώς είναι η ζωή του

Τον Δεκέμβριο του 2014, ο Τομπίας βαν Σνέιντερ, πήρε μια απόφαση στη ζωή του, που του άλλαξε τη ζωή. Εκοψε το αλκοόλ και τον καφέ, μετρώντας τις δυνάμεις του και μαθαίνοντας από την εμπειρία του.

Δεκαπέντε μήνες μετά, έχοντας απαλλαγεί από τις κακές, γι' αυτόν συνήθειες, είδε πως, πέρα από την απαλλαγή των συνηθειών, υπήρχαν και άλλα παράπλευρες συνέπειες.

Ο Τομπίας, μετά από ερωτήσεις φίλων του, αποφάσισε να γράψει για την εμπειρία του και αυτά έχει μάθει:

«Εξοικονόμησα περίπου 920 ευρώ το μήνα

Μετά από 2 μήνες διαπίστωσα πως είχα περίπου 920 επιπλέον στον τραπεζικό μου λογαριασμό.

Ζω στη Νέα Υόρκη. Για να ξοδέψω περίπου 920 ευρώ το μήνα, έπρεπε να σπαταλάω περίπου 30 ευρώ την ημέρα. Ας υποθέσουμε πως πίνω 2 με 3 κοκτέιλ κάθε δεύτερη μέρα, που είναι περίπου 10 ευρώ χωρίς τα τιπς, συμπεριλαμβανόμενων και μερικών μπουκαλιών κρασιού για το σπίτι, εύκολα κάθε μήνα ξοδεύονται 920 ευρώ.

Κάποιοι μπορεί να πιστεύουν πως αυτό τείνει στον αλκοολισμό, αλλά πιστέψτε με το 1 με 2 ποτά στη Νέα Υόρκη είναι κάτι φυσιολογικό.

Επίσης, όταν πας έξω να πιεις σημαίνει μερικές φορές πως θα τσιμπήσεις και κάτι. Δεν πίνεις μόνο, πεινάς και αγοράζεις και φαγητό. Οποτε πριν το καταλάβεις, ξοδεύεις κάτι λιγότερο από 1000 ευρώ.

Λιγότερα κουτσομπολιά

Αν υπάρχει κάτι που παρατήρησα από πολύ νωρίς, αυτό ήταν η έλλειψη κοινωνικής αλληλεπίδρασης. Τι συνέβη:

Δεν βγαίνετε πραγματικά έξω, πια. Είναι κουραστικό να εξηγείς ξανά και ξανά πως δεν πίνετε και ΟΧΙ ένα ποτό δεν είναι εντάξει.

Οταν κάποιοι μου ζητούν να πάω μαζί τους για ποτό, τις περισσότερες φορές λέω ΟΧΙ γιατί απλά ως νηφάλιος δεν μπορώ να ασχοληθώ με το κουτσομπολιό. Αν βγω θα διαρκέσει μάξιμουμ 1 ώρα, γιατί τόσο περίπου μπορεί να αντέξει ένας νηφάλιος μέσα σε μεθυσμένους.

Το ότι σταμάτησα το αλκοόλ με έκανε να βγαίνω λιγότερο. Είναι εκπληκτικό πως η ''κουλτούρα του αλκοόλ'' ξεθωριάζει. Αυτό με έκανε να συνειδητοποιήσω πόσες φιλίες υπήρχαν πραγματικά και πόσες βασίζονταν στην κατανάλωση οινοπνεύματος.

''Πάμε για ένα ποτό'', είναι μια φράση χαραγμένη στη ζωή μας, που δεν χρειάζεται εξήγηση, ξέρεις τι θα συμβεί.

Η ποιότητα του ύπνου μου βελτιώθηκε

Η έλλειψη αλκοόλ από τη διατροφή μου, αύξησε την ποιότητα του ύπνου μου δραστικά. Δεν μιλάω απλά για το να κοιμηθώ, μιλάω για την ποιότητα.

Μπορεί να πιστεύετε πως θα κοιμηθείτε πιο εύκολα με 1-2 ποτηράκια κρασί, αλλά η ποιότητα θα δοκιμαστεί. Κοιμάμαι καλύτερα και ξυπνάω με περισσότερη ενέργεια. Προηγουμένως, ακόμα και αν είχα πιει μόνο 2 μπύρες, τις αισθανόμουν την επόμενη μέρα.

Οχι καφές, όχι πανικός, όχι άγχος

Αυτό μπορεί να είναι κάτι πιο προσωπικό και δεν συμβαίνει σε όλους, αλλά η έλλειψη καφεΐνης με βοήθησε να γίνω πιο χαλαρός. Ο καφές πάντα μου προκαλούσε στρες.

Πέρα από αυτό, όμως, αγαπώ τη μυρωδιά του καφέ. Ενας ντεκαφεϊνέ είναι το κόλπο, μια φορά στο τόσο. Τόσο το καλοκαίρι, όσο και το χειμώνα πίνω τσάι.

Συνειδητοποίησα πως «πάμε για καφέ» είναι περισσότερο μια κοινωνική δραστηριότητα, παρά η λαχτάρα του να πιω καφέ. Κρατήστε αυτή την καλή συνήθεια, απλά αντικαταστήστε τον καφέ με κάτι άλλο.

Είμαι πολύ χαρούμενος με την απόφασή μου και δεν έχω την επιθυμία να αρχίσω να πίνω πάλι. Δεν σας λέω να κάνετε το ίδιο. Αν αισθάνεστε χαρούμενοι, μην αλλάξετε τίποτα.

Αλλαξα συνήθειες από περιέργεια και μου άρεσε το πώς κατέληξε».

Για την ιστορία και για να μην αναρωτηθείτε, ο Τομπίας ούτε καπνίζει, ούτε παίρνει ναρκωτικά. Εχει το Ιντερνετ, αυτό είναι ο εθισμός του.

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Καταθέτει σήμερα ο Σαββίδης αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά Οδυσσέα - Κάνει λόγο για σχέδιο εξόντωσης του η Ελεγκτική

Καταθέτει σήμερα ο Σαββίδης αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά Οδυσσέα - Κάνει λόγο για σχέδιο εξόντωσης του η Ελεγκτική

O Γενικός Εισαγγελέας, Γιώργος Σαββίδης, καταθέτει σήμερα στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο αίτημα για εξέταση καταγγελίας για ανάρμοστη συμπεριφορά του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top