ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λεμεσός: Χωρίς λεωφορεία την Τρίτη (09/02)

Λεμεσός: Χωρίς λεωφορεία την Τρίτη (09/02)

Μετά τους εργαζομένους στην εταιρεία λεωφορείων Ζήνων στη Λάρνακα, σε απεργιακές κινητοποιήσεις κατέρχεται και το προσωπικό της Εταιρείας Μεταφοράς Επιβατών Λεμεσού (ΕΜΕΛ), το οποίο αξιώνει επαναφορά των αποκοπών και των ωφελημάτων τους στη βάση της Συλλογικής Σύμβασης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των συντεχνιών ΣΕΚ και ΠΕΟ, σε χθεσινή Γενική Συνέλευση των εργαζομένων αποφασίστηκε όπως αυτοί κατέλθουν σε 24ωρη απεργία την ερχόμενη Τρίτη, λόγω της μη τήρησης της συμφωνίας που είχε υπογραφεί με την εταιρεία το 2014 και η οποία προέβλεπε προσωρινές παραχωρήσεις από πλευράς των εργαζομένων σε μισθούς και ωφελήματα για τη διετία 2014-2015 και επαναφορά τους από το 2016.

"Η συμφωνία έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2015, οπόταν και η εταιρεία είχε την υποχρέωση να επαναφέρει όλες τις αποκοπές και να επιστρέψει στη Συλλογική Σύμβαση που ίσχυε πριν τη σύναψη της ειδικής συμφωνίας", προσθέτει η ανακοίνωση.

Οι προσπάθειες για τήρηση των συμφωνηθέντων άρχισαν από τον περασμένο Οκτώβριο, ωστόσο όπως σημειώνεται αυτό δεν κατέστη δυνατό, "με αποτέλεσμα στο τέλος Ιανουαρίου η εταιρεία να πληρώσει το προσωπικό της με τις μειώσεις που προέβλεπε η άνευ ισχύος συμφωνία της προηγούμενης διετίας”.

Τονίζοντας την καλή τους θέληση για διάλογο, οι συντεχνίες εκφράζουν την ελπίδα έστω και την υστάτη να γίνουν δεύτερες σκέψεις και μέσα από την τήρηση εκ μέρους της εταιρείας της δικής της υπογραφής, να επιστραφούν στους εργαζόμενους οι αποκοπές που οικειοθελώς έγιναν από το 2014, προκειμένου να αποφύγουμε τα απεργιακά μέτρα”.

Επίσης εκφράζουν απολογίες προς το επιβατικό κοινό και προς την κοινή γνώμη γενικότερα.

Όπως εξάλλου ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Επαρχιακός Γραμματέας του Σωματείου Μεταφορών της ΣΕΚ Λεμεσού, Γιάννης Τσουρής, οι συντεχνίες θα αναμένουν να δουν εάν υπάρξει οποιαδήποτε πρωτοβουλία και από πλευράς του Υπουργείου για επίλυση του προβλήματος, ώστε να αποφευχθεί η απεργία.

Σε αντίθετη περίπτωση, συνέχισε, η απεργία θα πραγματοποιηθεί κανονικά και την ίδια μέρα το προσωπικό και οι συντεχνίες τους θα αποφασίσουν σε Γενική Συνέλευση τα επόμενα τους βήματα, χωρίς να αποκλείεται η επέκταση των απεργιακών μέτρων.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πέρασαν χειροπέδες σε δεσμοφύλακα: Τον έπιασαν με τις πιτζάμες του ενώ έφερε κουκούλα και γάντια

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Τραυματισμός 29χρονου: Καταζητείται ο 33χρονος συγκάτοικος του - Τον μαχαίρωσε έπειτα από λογομαχία

Πασχαλινό τραπέζι: «Καίει» το κρέας τις τσέπες των καταναλωτών – Πιο φθηνά από πέρσι τα αυγά και τα λαχανικά – Δείτε πίνακες

Δίκη για το Μάτι: Φυλάκιση από 111 έως 3 έτη στους 6 ενόχους - Εξαγοράσιμη η ποινή, αφέθηκαν ελεύθεροι

Εκλογές 2024: Αυτή είναι η κοινότητα με τους λιγότερους εκλογείς



Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Υπό κράτηση βρίσκονται από χθες Κυριακή επτά πρόσωπα για τα οποία υπάρχει μαρτυρία για την ενδεχόμενη εμπλοκή τους στην απόπειρα φόνου κατά 34χρονου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top