ΥΓΕΙΑ

Οι συνταξιούχοι Λάρνακας και Αμμοχώστου απαιτούν εφαρμογή του ΓΕΣΥ

Οι συνταξιούχοι Λάρνακας και Αμμοχώστου απαιτούν εφαρμογή του ΓΕΣΥ

Με τα σοβαρά προβλήματα που αφορούν τους συνταξιούχους και ιδιαίτερα αυτά που "τους ταλαιπωρούν αφάνταστα" στον τομέα της υγείας ασχολήθηκε το Επαρχιακό Συνέδριο των συνταξιούχων Λάρνακας και Αμμοχώστου, που πραγματοποιήθηκε σήμερα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, έντονη ήταν η αντίδραση των Συνέδρων σε ό,τι αφορά τη νέα μείωση που έγινε στην μικρή επιταγή που παίρνουν οι συνταξιούχοι. “Η κυβέρνηση μετρώντας μέχρι και το τελευταίο ευρώ προερχόμενο από τόκους, το έχει υπολογίσει μαζί με τη σύνταξη, με αποτέλεσμα να συρρικνωθεί ακόμη περισσότερο η μικρή επιταγή χιλιάδων χαμηλοσυνταξιούχων ενώ για κάποιους άλλους να αποκοπεί τελείως”, αναφέρθηκε.

Η ΕΚΥΣΥ υπέβαλε προς την Υπουργό εργασίας την απαίτηση να μην υπολογίζονται οι τόκοι μέχρι 1500 ευρώ ούτε η χορηγία από τον ΚΟΑΠ, ωστόσο η υπουργός δεν αποδέχτηκε την πρόταση.

“Φαίνεται στην πράξη ότι αντί να επωφεληθούν οι συνταξιούχοι που υπέβαλαν αιτήσεις για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα έχουν υποστεί ζημιά”, τονίστηκε στο συνέδριο, ενώ έγινε, επίσης, καταγγελία και για το ότι συνταξιούχοι που υπέβαλαν αίτηση για παροχή φροντίδας μέσω της αίτησης για το ΕΕΕ, περιμένουν ακόμη απάντηση εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο.

Το Συνέδριο, όπως και αυτό που έγινε στη Λευκωσία και τα υπόλοιπα που θα γίνουν σε Λεμεσό και Πάφο, επικέντρωσε την προσοχή του στο τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι συνταξιούχοι στον τομέα της υγείας και ενέκρινε σχετικό υπόμνημα,

Μετά το πέρας του Συνεδρίου οι συνταξιούχοι πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας από τα γραφεία της ΠΕΟ προς το παλιό Νοσοκομείο Λάρνακας με συνθήματα για «άμεση εφαρμογή του ΓΕΣΥ», «να καταργηθούν οι λίστες αναμονής», «δεν μπορούμε να περιμένουμε χρόνια για μια εξέταση ή εγχείρηση» και «πεθαίνουμε περιμένοντας στις λίστες αναμονής» και επέδωσαν στον Διευθυντή του Παλιού Νοσοκομείου Λάρνακας το υπόμνημα του συνεδρίου..

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Ανατολίτικο παζάρι» στη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν τη Δευτέρα- Το μοίρασμα φυσικού πλούτου στην Ανατολική Μεσόγειο και το Κυπριακό

ΠτΔ για υπόθεση Θανάση: «Η εκτελεστική εξουσία θα εξετάσει γιατί από το 2005 δεν έγιναν όσα θα έπρεπε να γίνουν»

Σάβια Ορφανίδου στο «Τ»: «Δεν θυμάμαι πως ήμουν πριν την κόρη μου, είναι σαν να μην υπήρχα»

ΠτΔ: « Όταν κάποιος δεν είναι διατεθειμένος να συζητήσει σημαίνει αισθάνεται αδυναμία για τις θέσεις του»

Εγινε και αυτό στην Eurovision: Kύπρος και Ελλάδα δεν αντάλλαξαν 12αρι - Ούτε καν 10αρι - Που έδωσαν βαθμούς



ΠτΔ: « Όταν κάποιος δεν είναι διατεθειμένος να συζητήσει σημαίνει αισθάνεται αδυναμία για τις θέσεις του»

ΠτΔ: « Όταν κάποιος δεν είναι διατεθειμένος να συζητήσει σημαίνει αισθάνεται αδυναμία για τις θέσεις του»

Όταν κάποιος δεν είναι διατεθειμένος να συζητήσει καν σημαίνει αισθάνεται αδυναμία για τις θέσεις του, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας ότι η δική μας πλευρά είναι έτοιμη για την επανέναρξη των συνομιλιών στο Κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top