Δηλώνει άγνοια για αίτημα επιπλέον βοήθειας στην Τουρκία η Κομισιόν

Δηλώνει άγνοια για αίτημα επιπλέον βοήθειας στην Τουρκία η Κομισιόν

Τα τρία δις προς την Τουρκία αποτελούν ένα αρχικό ποσό για την υποστήριξη της Τουρκίας στο προσφυγικό τα επόμενα δύο χρόνια, το 2016 και το 2017 δηλώνει η εκπρόσωπος της Κομισιόν Μίνα Αντρέεβα, η οποία ωστόσο δηλώνει άγνοια για επιπλέον αίτημα βοήθειας προς της Τουρκία, πλέον των 3 δις ευρώ.

H εκπρόσωπος της Κομισιόν ανακοίνωσε ότι μετά την οριστικοποίηση της ατζέντας του Κολεγίου των Επιτρόπων, η Κομισιόν θα παρουσιάσει την Τετάρτη την επικαιροποίηση της έκθεσης για την υλοποίηση του σχεδίου δράσης ΕΕ - Τουρκίας (EU-TR Action Plan).

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, η εκπρόσωπος εξήγησε ότι η υλοποίηση του σχεδίου δράσης δεν σχετίζεται άμεσα, ούτε με τα ενταξιακά κεφάλαια, ούτε με την φιλελευθεροποίηση των θεωρήσεων προς τους Τούρκους πολίτες. “Η φιλελευθεροποίηση της Visa έχει να κάνει αποκλειστικά με τα ορόσημα που έχουν συμφωνηθεί με την Άγκυρα για το θέμα αυτό - είναι δύο διαφορετικές διαδικασίες”, εξήγησε η Μίνα Αντρέεβα.

ΚΥΠΕ 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Απόπειρα φόνου: Η κατάσταση υγείας του 61χρονου - Άφαντος ο 48χρονος Μαρίνος

Απόπειρα φόνου: Η κατάσταση υγείας του 61χρονου - Άφαντος ο 48χρονος Μαρίνος

Συγκλονισμό ανά το Παγκύπριο προκάλεσε η υπόθεση απόπειρας φόνου που διαπράχθηκε στις 8 Αυγούστου, 2025 στις Βρυσούλλες, στη επαρχία Αμμοχώστου, με το 61χρονο θύμα να εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

BEST OF TOTHEMAONLINE