Φωτιά σε αποθήκη στον Ύψωνα: Συναγερμός στην Πυροσβεστική - Δείτε βίντεο
Φωτιά ξέσπασε τα ξημερώματα σε μεγάλη αποθήκη που βρίσκεται στην περιοχή του Ύψωνα στη Λεμεσό και έθεσε σεσυναγερμό την Πυροσβεστική Υπηρεσία.
Πρόκειται για την πρώτη φορά στην εκατοντάχρονη και πλέον ιστορία του που ο Συνεργατισμός θα επιδιώξει να αξιολογείται από οίκους αξιολόγησης.
«Είμαστε προς το παρόν σε προκαταρκτικές συζητήσεις με τον οίκο Moody`s για να πάρουμε αξιολόγηση ως η δεύτερη μεγαλύτερη συστημική τράπεζα της Κύπρου», δήλωσε ο κ. Σταυρινίδης, επιβεβαιώνοντας πληροφορίες που είχε δημοσιεύσει η αγγλόφωνη Businessmail.
Όπως είπε, η αξιολόγηση του οργανισμού θεωρείται «καλή ευκαιρία για να αναδείξουμε τη δυναμική του οργανισμού με ένα σύστημα αξιολόγησης που είναι κατανοητό απ` όλους και σε ευρωπαϊκό και σε παγκόσμιο επίπεδο».
Η κίνηση αυτή, πρόσθεσε, «εντάσσεται στο πλαίσιο της διαφάνειας που εφαρμόζουμε στο Συνεργατισμό».
Μια αξιολόγηση, συμπλήρωσε, θα μπορεί να καταδεικνύει πού βρίσκεται ο οργανισμός τόσο σε σχέση και με τους ανταγωνιστές του στην Κύπρο, αλλά και τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές τράπεζες «και ως εκ τούτου θα ενισχυθεί η εικόνα (visibility) του Συνεργατισμού», ο οποίος εποπτεύεται από τον Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό.
Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Σταυρινίδης είπε πως η αξιολόγηση από τους Moody`s δεν συνδέεται άμεσα με την μελλοντική ένταξη στο Χρηματιστήριο που τοποθετείται χρονικά μέσα στο 2018.
«Πιστεύω ότι μέσα από την αξιολόγηση θα αναδειχθεί και η δυναμική του οργανισμού», είπε.
Σε ερώτηση αν η κίνηση αυτή σχετίζεται με σκέψεις για έκδοση ομολόγων από το Συνεργατισμό, ο κ. Σταυρινίδης είπε ότι δεν τίθεται τέτοιο θέμα προς το παρόν, καθότι ο οργανισμός, όπως ανέφερε, διαθέτει ρευστότητα που φτάνει στα €3 δισεκατομμύρια.
«Η ρευστότητα βρίσκεται κοντά στο 30% (των καταθέσεων) και δεν υπάρχει καμία ανάγκη άντλησης ρευστότητας από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα», κατέληξε.
ΚΥΠΕ
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις