ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Daily Mail: Τα μέχρι στιγμής κτυπήματα κατά του ISIS από τις βάσεις στην Κύπρο, είναι… αποκαρδιωτικά

Daily Mail: Τα μέχρι στιγμής κτυπήματα κατά του ISIS από τις βάσεις στην Κύπρο, είναι… αποκαρδιωτικά

Πολύς ντόρος για το τίποτα, σε σχέση με τους βομβαρδισμούς της RAF στη Συρία.

Τουλάχιστον αυτό το συμπέρασμα εξάγεται από δημοσίευμα της Daily Mirror που πραγματεύεται τους πολυδιαφημιζόμενους βομβαρδισμούς της αγγλικής πολεμικής αεροπορίας.

Σύμφωνα, λοιπόν, με το ρεπορτάζ, από τον Δεκέμβριο όταν η αγγλική Βουλή άναψε πράσινο για τα κτυπήματά στη Συρία μέχρι και το τέλος Ιανουαρίου, μόλις τέσσερις επιθέσεις είχαν ως αποτέλεσμα να προκληθούν απώλειες στους τζιχαντιστές.

Στον τίτλο που συνοδεύει το θέμα του συντάκτη Σάιμον Τίμλισον, καταγράφεται ότι «Τα από αέρος κτυπήματα της Βρετανίας έχουν σκοτώσει ή τραυματίσει μόνο ΕΠΤΑ μαχητές του ISIS».

Στο ρεπορτάζ σημειώνονται μεταξύ άλλων και τα ακόλουθα: 

«Οι επιχειρήσεις της RAF εναντίον του ISIS στη Συρία εστίασαν σε κτυπήματα κατά τον υποδομών που χρησιμοποιούνται για ενίσχυση του ISIS, συμπεριλαμβανομένων τα κοιτάσματα πετρελαίου που είναι πηγή εσόδων για τους παραστρατιωτικούς της οργάνωσης.

Πηγές του υπουργείου Άμυνας της Βρετανίας αναφέρουν ότι τα κτυπήματα κατά των μαχητών του ISIS  γίνονταν μόνο εφόσον διασφαλιζόταν η ασφάλεια πολιτών.

Λεπτομέρειες για τις υπολογιζόμενες απώλειες που προκλήθηκαν δημοσιοποιήθηκαν από το υπουργείο Άμυνας, μετά από σχετικό αίτημα της Huffington Post στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Μια επίθεση την ημέρα των Χριστουγέννων στην Ράκα, είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας στρατιωτικός.

Μια επίσημη ενημέρωση από το υπουργείο Άμυνας στις 25 Δεκεμβρίου του 2015 ανέφερε ότι η RAF έπληξε σημείο ελέγχου του ISIS στην Ράκα με πύραυλο Hellfire.

Δυο ακόμη μαχητές του ISIS κτυπήθηκαν την ίδια ημέρα στην Ταμπκά, επίσης με πύραυλο Hellfire.

Στις 11 Ιανουαρίου δυο μαχητές του ISIS σκοτώθηκαν σε μια αεροπορική επιδρομή στο Αλ Μπουσαϊράχ, ενώ στις 15 του ίδιου μήνα δυο άλλοι κτυπήθηκαν από κατευθυνόμενη βόμβα.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας ανέφερε: ‘Διαδραματίζουμε καθοριστικό ρόλο στην εκστρατεία που χρειάζεται χρόνο και υπομονή. Χρησιμοποιώντας το κατάλληλο όπλο για το κατάλληλο σενάριο, τα μαχητικά της RAF έχουν κτυπήσει τον ISIS σχεδόν 600 φορές. Στο Ιράκ έχουμε βοηθήσει να αφήσουν το Σινά και το Ραμαντί , Στην Συρία τους έχουμε ασθενήσει κτυπώντας εγκαταστάσεις υποδομής’».

Φάνης Μακρίδης

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βελτιωμένη η κατάσταση της υγείας του «Δημητρούι» - «Στο περίμενε» οι ανακριτές για κατάθεση

Θα καταταγείς στον στρατό; Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις – Οι σημαντικές ημερομηνίες και οι εκπαιδεύσεις που θα ακολουθήσουν

Νέο «μέτωπο» για Οδ. Μιχαηλίδη - «Πυρά» από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών Ιδρυμάτων για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα - Πώς απαντά η Ελεγκτική

Σοβαρές καταγγελίες κατά αεροπορικών εταιρειών: Από καθυστερήσεις και βάρος αποσκευών μέχρι αλλαγές - Όσα πρέπει να ξέρετε

Τραγωδία στη Λεμεσό: Διενεργήθηκε η νεκροτομή στη σορό του άτυχου Βύρωνα Στυλιανού



Μονή Αββακούμ: «Σφραγισμένα χείλη» από την Ανακριτική Επιτροπή - «Ελπίζω να μην σκεφτούν κάτι τέτοιο» η τοποθέτηση Βαβούσκου

Μονή Αββακούμ: «Σφραγισμένα χείλη» από την Ανακριτική Επιτροπή - «Ελπίζω να μην σκεφτούν κάτι τέτοιο» η τοποθέτηση Βαβούσκου

Δεν έχουν καμία απάντηση για το Υπόμνημα γενικότερα, που κατέθεσαν στην Ανακριτική Επιτροπή της Εκκλησίας της Κύπρου και ούτε για το δεδικασμένο από τις αποφάσεις που εξέδωσε ο Μητροπολίτης Ταμασού, δήλωσε στο ΚΥΠΕ και ερωτηθείς σχετικά ο εκ των δικηγόρων των πέντε μοναχών, που απαρτίζουν την αδελφότητα, Αναστάσιος Βαβούσκος.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top