ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ακλόνητο φαβορί ο μεγιστάνας Τραμπ- Σάρωσε και στη Νότια Καρολίνα

Ακλόνητο φαβορί ο μεγιστάνας Τραμπ- Σάρωσε και στη Νότια Καρολίνα

Ως αδιαμφισβήτητο φαβορί για να πάρει το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων συνεχίζει να σαρώνει με εκλογικές ο μεγιστάνας Ντόναλτ Τραμπ.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το iefimerida.gr με το 93,5% των ψήφων καταμετρημένο, ο Τραμπ εξασφάλιζε το 32,8%, ακολουθούμενος από τον γερουσιαστή της Φλόριντα Μάρκο Ρούμπιο (22,4%) και τον γερουσιαστή του Τέξας Τεντ Κρουζ (22,1%). Αυτή είναι η δεύτερη νίκη του Τραμπ, μετά από εκείνη στο Νιού Χάμσιρ στις αρχές του μήνα, ενώ ο Τεντ Κρουζ είχε κερδίσει στην Αϊόβα την 1η Φεβρουαρίου.

Στην τέταρτη θέση, με περίπου το 8% των ψήφων, ο Τζεμπ Μπους ανακοίνωσε με δάκρυα στα μάτια ότι αποσύρεται από την κούρσα για τον Λευκό Οίκο, μετά το ιδιαίτερα αρνητικό αυτό αποτέλεσμα. Αποσύρθηκαν επίσης ο κυβερνήτης του Οχάιο Τζον Κέισις και ο συνταξιούχος νευροχειρουργός Μπεν Κάρσον.

Ο Τραμπ εμφανίζεται αισιόδοξος για το ότι οι υποστηρικτές των δώδεκα αντιπάλων του που εγκατέλειψαν δεν θα στραφούν εναντίον του αλλά αντίθετα θα τον υποστηρίξουν. Εμφανίστηκε αισιόδοξος και για το πώς θα τα πάει στην επόμενη εσωκομματική διαδικασία στη Νεβάδα την Τρίτη, λέγοντας «θα τα πάμε φανταστικά» αλλά και ενόψει της «Σούπερ Τρίτης», των ταυτόχρονων ψηφοφοριών σε 11 πολιτείες την 1η Μαρτίου, λέγοντας «θα τα πάμε πάρα πολύ καλά».

Στους Δημοκρατικούς, ο Μπέρνι Σάντερς κερδίζει έδαφος. Η Χίλαρι Κλίντον, που κέρδισε στην Αϊόβα με ελάχιστη διαφορά και ηττήθηκε καθαρά στο Νιού Χάμσιρ, κατάφερε να πάρει τη Νεβάδα, όπου τάχθηκε υπέρ της περίπου το 52,6%, έναντι του 47,4% που προτίμησε τον Σάντερς, βάσει των αποτελεσμάτων με το 88,1% καταμετρημένο

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top