ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Μαρκέλλα Ησαΐα Τσιάκκα νέα αριστίνδην της Συμμαχίας Πολιτών

Η Μαρκέλλα Ησαΐα Τσιάκκα νέα αριστίνδην της Συμμαχίας Πολιτών

Η Συμμαχία Πολιτών ανακοίνωσε την Μαρκέλλα Ησαΐα-Τσιάκκα ως αριστίνδην υποψήφια η οποία θα πλεσιώσει το ψηφοδέλτιο του κόμματος.

Σύμφωνα με την Συμμαχία Πολιτών:

Μέλημά της όπως η συμμετοχή της συμβάλει στην ανατροπή του παλαιοκομματισμού, να ενισχύσει το ηθικό των πολιτών και δη των προσφύγων και να σταματήσει η ηττοπάθεια και η κοροϊδία

Η Μαρκέλλα Ησαΐα-Τσιάκκα γεννήθηκε την 21.1.1958 και κατάγεται από Λεύκα-Ξερό-Μόρφου.  Πατέρας της ήταν ο αείμνηστος γιατρός Διομήδης Ησαΐας από τη Λεύκα και η μητέρα της Ευαγγελία το γένος Εγγλέζου.  Είναι απόφοιτος της Σχολής Καλογραιών Λεμεσού με σπουδές σε Γαλλία και Ελλάδα. Είναι πτυχιούχος στο Μάρκετινγκ και Διοίκηση Επιχειρήσεων. Μιλά, γράφει και διαβάζει σε 4 γλώσσες.  Είναι νυμφευμένη με τον επιχειρηματία Νίκο Τσιάκκα και έχει 2 παιδιά τον Εμμανουήλ και την Ευαγγελία. Διευθύνει με τον σύζυγό της  την οικογενειακή εμπορική επιχείρηση τους. Είναι δραστήριο και ενεργό μέλος της κοινωνίας, συμμετείχε σε προσφυγικές οργανώσεις, συνδέσμους γονέων και διετέλεσε πρόεδρος συνδέσμου γονέων του ‘82 συστήματος Αγίων Ομολογητών για 10 χρόνια.

Την διακρίνει η αποφασιστικότητα, η έμπρακτη αλληλεγγύη, η καλοσύνη και το πείσμα στη διεκδίκηση του δικαίου μέχρι την τελική νίκη.  Το 2005 κάλεσε και παρότρυνε όλες τις εκτοπισμένες μανάδες σε αγώνα και διεκδίκηση για την ίση μεταχείριση των παιδιών τους και την εξάλειψη κάθε μορφής διάκρισης εις βάρος τους,  ιδρύοντας την Κίνηση Προσφύγων & Εκτοπισμένων Μανάδων. Από το 2005 εκλέγεται Πρόεδρος.  Ο δύσκολος πλην επίπονος και άνισος αγώνας ενάντια σε ένα νοσηρό πολιτικό κατεστημένο έφερε το αποτέλεσμα της εν μέρει αναγνώρισης των εκ μητρογονίας προσφύγων το 2013.  Όμως  οι εξελίξεις στο εθνικό μας θέμα και το τι μέλλει γενέσθαι την ανησυχούν ιδιαίτερα και την προβληματίζουν.  Γιατί χωρίς αγώνες και διεκδικήσεις πατρίδες δεν υπάρχουν. 

Αποδέχτηκε να συμμαχήσει ως αριστίνδην υποψήφια με την Συμμαχία Πολιτών γιατί πιστεύει ότι η συμμετοχή της σε μια νέα πολιτική και πολυσυλλεκτική δύναμη που παίρνει το βάπτισμα του πυρός στις 22.5.2016  είναι μεγάλη πρόκληση. Πιστεύει ότι οι πολίτες δεν έχουμε πια την πολυτέλεια  να «παρακολουθούμε» απλά τις εξελίξεις. Μέλημά της όπως η συμμετοχή της συμβάλει στην ανατροπή του παλαιοκομματισμού, να ενισχύσει το ηθικό των πολιτών και δη των προσφύγων και να σταματήσει η ηττοπάθεια και η κοροϊδία γιατί «... Εμείς τζιαμαί, ελιές τζιαι τερατσιές πάνω στον ρότσον τους».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο - Έχασε τη ζωή του ο Πολύκαρπος Μιχαήλ από την Κοκκινοτριμιθιά

Πάσχα στο σπίτι του θα κάνει ο παππούς Χρύσανθος - Αφέθηκε ελεύθερος ο 82χρονος

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Μονή Αββακούμ: Επανέρχονται οι δικηγόροι των μοναχών - Τι ζητούν από τον Μητροπολίτη Ησαΐα

Νηστεία: Ποιες τροφές μπορούμε να φάμε την Μεγάλη Εβδομάδα - Προτάσεις γευμάτων



Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Ενώπιον μιας πρωτοφανούς σύγκρουσης θεσμών βρίσκεται η κυπριακή κοινωνία η οποία παρακολουθεί με μεγάλο ενδιαφέρον για το ποιο θα είναι το αποτέλεσμα της δικαστικής διαμάχης μεταξύ του Γενικού Εισαγγελέα Γιώργου Σαββίδη και του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη. Ενδιαφέρον Συνταγματικό, Πολιτειακό και Πολιτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top