Κομισιόν: Οι προϋποθέσεις για ελεύθερες εκλογές τον Απρίλιο δεν πληρούνται στα Σκόπια

Κομισιόν: Οι προϋποθέσεις για ελεύθερες εκλογές τον Απρίλιο δεν πληρούνται στα Σκόπια

Oι προϋποθέσεις για διεξαγωγή εκλογών στα Σκόπια τον ερχόμενο Απρίλιο δεν πληρούνται, επιβεβαίωσε σήμερα η εκπρόσωπος της Κομισιόν Μάγια Κοτσίγιανιτς, αρμόδια για την εξωτερική πολιτική και την πολιτική διεύρυνσης της ΕΕ.

Οι λεπτομέρειες για τη γνωμοδότηση αυτή της Κομισιόν, υπάρχουν σε επιστολή που έστειλαν χθες ο μόνιμος αντιπρόσωπος της ΕΕ στα Σκόπια και ο Αμερικανός πρέσβης στην κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα.

Η Κομισιόν θεωρεί εξαιρετικά σημαντικό, οι εκλογές που θα διεξαχθούν να έχουν την πλήρη, απόλυτη και αδιαμφισβήτητη πολιτική νομιμοποίηση, χωρίς την παραμικρή αμφιβολία για το αν και κατά πόσο η διαδικασία ωφελεί το ένα ή το άλλο κόμμα. Πηγές της Κομισιόν ανέφεραν στο ΚΥΠΕ ότι η ημερομηνία του Απριλίου δεν είχε τη συναίνεση όλων και σε γενικές γραμμές τα κόμματα, τα οποία ως γνωστόν προέρχονται από διαφορετικές εθνοτικές ομάδες, ούτε έχουν καθίσει στο τραπέζι του διαλόγου, ούτε έχουν αποπειραθεί να συνεννοηθούν.

Η Κομισιόν ανησυχεί, όπως και οι ΗΠΑ, για την κατάσταση στην περιοχή διότι αμφιβολίες ως προς τη διεξαγωγή των εκλογών θα πυροδοτήσουν αναμφίβολα ένταση μεταξύ των εθνοτικών ομάδων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Έντονες παρασκηνιακές διεργασίες στην ΕΔΕΚ - Καταθέτει υποψηφιότητα ο Κωστής Ευσταθίου-Σκέψεις από Σοφοκλέους και Μυριάνθους - Στηρίζει Μορφάκη ο Μαυρονικόλας

Έντονες παρασκηνιακές διεργασίες στην ΕΔΕΚ - Καταθέτει υποψηφιότητα ο Κωστής Ευσταθίου-Σκέψεις από Σοφοκλέους και Μυριάνθους - Στηρίζει Μορφάκη ο Μαυρονικόλας

Συναντήσεις μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, κατάθεση υποψηφιότητας από τον διαγραφέντα Κωστή Ευσταθίου, συναινετικές διαδικασίες οι οποίες για κάποια στελέχη και πρώην μέλη της ΕΔΕΚ, θα μπορούσαν να ενώσουν το κόμμα, όλα αυτά, συνθέτουν το σημερινό σκηνικό, ημέρα κατά την οποία, ο Κωστής Ευσταθίου, θα προχωρήσει στην απόφασή του, να καταθέσει ενώπιον του Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής, την υποψηφιότητά του, για την προεδρία του κόμματος. Μέχρι στιγμής, υποψήφιοι για την προεδρία της ΕΔΕΚ, είναι οι, Μορφάκης Σολομωνίδης και Μάριος Χαννίδης.

BEST OF TOTHEMAONLINE