ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«To έλα να δεις» έγινε στην συνάντηση των κομμάτων για το ντιμπέιτ στο ΡΙΚ

«To έλα να δεις» έγινε στην συνάντηση των κομμάτων για το ντιμπέιτ στο ΡΙΚ

Μπάχαλο επικράτησε στη συνάντηση των εκπροσώπων των κομμάτων με τους ιθύνοντες του ΡΙΚ, για τον καταμερισμό του προεκλογικού τηλεοπτικού χρόνου στο κρατικό ραδιοτηλεοπτικό ίδρυμα.

Του Τάσου Χριστοδούλου

«Αιτία πολέμου» ήταν το πρόγραμμα που εξέδωσε το ΡΙΚ με την οποία έχει καθοριστεί τηλεμαχία για τις 20/5, με την παρουσία όμως μόνο του ΔΗΣΥ, ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ.

Η συνάντηση τινάχτηκε στον αέρα αφού τα «μικρότερα» κόμματα θεώρησαν ότι είναι άδικο να πραγματοποιηθεί ντιμπέιτ χωρίς την παρουσία όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Ως εκ τούτου ΕΥΡΩΚΟ, Οικολόγοι και Συμμαχία Πολιτών δεν θα έχουν παρουσία το συγκεκριμένο βράδυ.

Η δικαιολογία από πλευράς ΡΙΚ για την απόφαση αυτή είναι ότι τηλεοπτικά δεν είναι κατορθωτό να πραγματοποιηθεί ντιμπέιτ με εφτά πολιτικούς αρχηγούς κάτι που έγινε όμως στην Ελλάδα από την ΕΡΤ στις πρόσφατες εκλογές.

Γι’ αυτό το λόγο τα «μικρότερα» κόμματα αντιπρότειναν όπως γίνουν δυο ντιμπέιτ  με ΔΗΣΥ, ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ την πρώτη φορά και με ΔΗΣΥ, ΑΚΕΛ, Συμμαχία Πολιτών, Οικολόγους και ΕΥΡΩΚΟ την άλλη, κάτι το οποίο φαίνεται να μην αποδέχονται οι δυο «μεγάλοι».

Η συνάντηση ορίστηκε ξανά σε μια βδομάδα με τα κόμματα να παραδίδουν γραπτώς τις προτάσεις τους, τις οποίες θα μελετήσει η διοίκηση του ΡΙΚ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μεγάλο Σάββατο: Το τέλος των Παθών – Τα μεσάνυχτα η Ανάσταση του Κυρίου

Άγιος Φως: Θαύμα ή τελετή - Θεολόγος εξηγεί στο «Τ»

Σε «έξαρση» ο παρβοϊός πανευρωπαϊκά: Πρέπει να ανησυχούμε; Τι είναι και ποια τα συμπτώματα - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Ήρθε Πάσχα, κατεβαίνω… χωριό – Ψήνουν σούβλες και παίζουν παραδοσιακά παιχνίδια – Δείτε εκδηλώσεις σε όλη την Κύπρο

Η σκηνή της Ανάστασης του «Ιησού από τη Ναζαρέτ» που κόπηκε στο μοντάζ - Η εξήγηση του Φράνκο Τζεφιρέλι - Δείτε βίντεο

Φειδίας Παναγιώτου: Το βίντεο με τον ιερέα πατέρα του να φέρνει το μήνυμα της Πρώτης Ανάστασης – Το στοίχημα για το «εκατοστάρι»



ΥΠΕΞ: «Αταλάντευτα μέσα στο πλαίσιο του ΣΑ ΟΗΕ για το Κυπριακό»

ΥΠΕΞ: «Αταλάντευτα μέσα στο πλαίσιο του ΣΑ ΟΗΕ για το Κυπριακό»

Την αταλάντευτη θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας για λύση που θα κινείται απολύτως μέσα στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία με πολιτική ισότητα και με πεδίο εκκίνησης των συνομιλιών το σημείο ωρίμανσης στο Κρανς Μοντανά, υπογράμμισε ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Κωνσταντίνος Κόμπος, σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top