ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσαβούσογλου: «Πρέπει στο τέλος και σε μία πενταμερή να τεθεί το θέμα της ασφάλειας και των εγγυήσεων»

Τσαβούσογλου: «Πρέπει στο τέλος και σε μία πενταμερή να τεθεί το θέμα της ασφάλειας και των εγγυήσεων»

Για να υπάρξει διαρκής διευθέτηση του κυπριακού, θα πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη και οι ανησυχίες των Ελληνοκυπρίων στην πτυχή της ασφάλειας, δηλώνει ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Σε συνέντευξη στην εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος», (τεύχος, 28/2), ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου υπέδειξε ότι το θέμα της ασφάλειας και των εγγυήσεων θα πρέπει να συζητηθεί στο τέλος της διαδικασίας σε μια πενταμερή, όπως είπε, διάσκεψη. Τόνισε πάντως ότι δεν θέλει να εννοηθεί ότι η Τουρκία θα είναι πολύ ελαστική στο ζήτημα των εγγυήσεων.


Για το τέλος της διαδικασίας των συνομιλιών, τοποθετεί και τη συζήτηση στα θέματα του εδαφικού και του περιουσιακού. Οι χάρτες, είπε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, θα πρέπει να συζητηθούν στο τέλος και τόνισε στη συνέχεια ότι η Τουρκία στηρίζει την λεγόμενη «Επιτροπή Περιουσιών» που λειτουργεί στα κατεχόμενα.


Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, επισήμανε επίσης πως η βάση για τη διευθέτηση του πολιτικού προβλήματος είναι το κοινό ανακοινωθέν Αναστασιάδη- Ερογλου της 11ης Φεβρουαρίου 2014.


Ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών, ανέφερε ότι η χώρα του θα βάλει το μερτικό της, όπως είπε, στη χρηματοδότηση της λύσης, επισημαίνοντας ότι θα πρέπει να βοηθήσουν σημαντικά η Ευρωπαϊκή Ένωση, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η Παγκόσμια Τράπεζα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Σενάρια για αξιοποίηση κοιτασμάτων συζήτησαν ΠτΔ και CEO της ENI

Σενάρια για αξιοποίηση κοιτασμάτων συζήτησαν ΠτΔ και CEO της ENI

Οι ανακαλύψεις τις ΕΝΙ στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου (ΑΟΖ) και τα σενάρια για αξιοποίηση των επιβεβαιωμένων γεωτρήσεων, καθώς και οι προτιμώμενες λύσεις για αποτελεσματική ικανοποίηση των εγχώριων ενεργειακών προτεραιοτήτων βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ENI Κλαούντιο Ντεσκάλτζι, στην παρουσία των Υπουργών Ενέργειας και Εξωτερικών στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top