ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Θα ανάβουμε κερί για τη ψυχούλα του, μας χάρισε ζωή με το θάνατο του ο Λένος»

«Θα ανάβουμε κερί για τη ψυχούλα του, μας χάρισε ζωή με το θάνατο του ο Λένος»

Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχτηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας την Πέμπτη, (25/2). Η οικογένεια του 30χρονου, αποθανόντα από το Παραλίμνι, δώρισε ζωτικά του όργανα. Η ιστοσελίδα μας, ToThemaOnline, μίλησε με τις δυο γυναίκες, οι οποίες από την Παρασκευή δέχθηκαν τα μοσχεύματα.

Της Χριστιάνας Τσαγγάρη  

Ανάμικτα είναι τα συναισθήματα των δυο γυναικών, που δέχθηκαν τα μοσχεύματα. Πρόκειται για την κυρία Ελένη από τη Λεμεσό, 49 ετών και την κυρία Ειρήνη από το Παλιομέτοχο, 58 ετών. Οι δυο τους πάσχουν από την πολυκυστική νόσο των νεφρών. Η μία σταμάτησε από τη δουλειά της και κάνει αιμοκάθαρση εδώ και 3,5 χρόνια, ενώ η άλλη μπαινοβγαίνει στα νοσοκομεία τα τελευταία δυο χρόνια.

Μιλώντας στην ιστοσελίδα μας, ToThemaOnline,οι δυο γυναίκες, οι οποίες μετά από την πολύωρη (6 ώρες) χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκαν την Παρασκευή, (26/2), αναρρώνουν δίπλα δίπλα στον ίδιο θάλαμο του νοσοκομείου Λευκωσίας,  εξέφρασαν τις θερμές τους ευχαριστίες στην οικογένεια του 30χρονου Λένου Τσούκκα.

Λύπη και χαρά μαζί 

Η κυρία Ελένη, είπε ότι  ετοιμαζόταν την Πέμπτη να πάει για προσκύνημα στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου του Σύμβουλου, όταν κτύπησε το τηλέφωνο της και ο γιατρός της την ενημέρωσε ότι βρέθηκε δότης. Όταν στην συνέχεια έμαθε όμως πως πρόκειται για ένα νέο παιδί, ο οποίος μάλιστα σε ένα μήνα θα γινόταν πατέρας, έβαλε τα κλάματα. «Δεν ξέρω αν νιώθω χαρά ή λύπη. Όποτε θα πηγαίνω στην εκκλησία θα ανάβω ένα κερί για την ψυχούλα του. Σίγουρα θα βρίσκεται στον παράδεισο», ανέφερε.

Η κυρία Ειρήνη, πρόσθεσε, ότι επιθυμεί να γνωρίσει αυτή την οικογένεια που βρήκε το κουράγιο και καταλαβαίνει από τον ανθρώπινο πόνο. Αισθάνεται ευγνωμοσύνη για αυτούς, τόνισε.

Η κηδεία του Λένου τελέστηκε το Σάββατο από τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Παραλίμνι.  Ο θάνατος του επήλθε από ρήξη ανευρύσματος στον εγκέφαλο, ενώ έκανε γυμναστική.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τραγωδία στο Παραλίμνι: 30χρονος πέθανε ενώ έκανε γυμναστική

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Επαφές στην Κύπρο θα έχει αυτή την εβδομάδα η Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, στο πλαίσιο της αποστολής της για αναζήτηση κοινού εδάφους μεταξύ των μερών, στο πλαίσιο των προσπαθειών για επίλυση του Κυπριακού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top