ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Εταιρεία Υδρογονανθράκων Κύπρου ζητά εξειδικευμένο σύμβουλο για εμπορική ανάπτυξη των κοιτασμάτων

Η  Εταιρεία Υδρογονανθράκων Κύπρου ζητά εξειδικευμένο σύμβουλο για εμπορική ανάπτυξη των κοιτασμάτων

Η προθεσμία υποβολής προσφορών λήγει τις 11 Απριλίου

Τις υπηρεσίες εξειδικευμένου συμβούλου προκειμένου να την ενισχύσει στις συζητήσεις για τη λήψη αποφάσεων για την εμπορική ανάπτυξη των υφιστάμενων, αλλά και των δυνητικών κοιτασμάτων φυσικού αερίου στην κυπριακή ΑΟΖ, επιζητεί η Εταιρεία Υδρογονανθράκων Κύπρου (ΕΥΚ).

Η ΕΥΚ προκήρυξε χθες διαγωνισμό μέσω ανοικτής διαδικασίας για την επιλογή ειδικού συμβούλου με μακροχρόνια εμπορική και τεχνική γνώση και εμπειρία σε θέματα διαχείρισης εμπορευσιμότητας υδρογονανθράκων. Η σύμβαση που θα υπογραφεί με τον επιτυχόντα προσφοροδότη θα έχει χρονική διάρκεια τρία έτη, με επιλογή για δυο ανανεώσεις χρονικής διάρκειας ενός έτους η καθεμία, και θα έχει συνολικά ανώτατο όριο αξίας τα €6,500,000. Ωστόσο, οι πραγματικές δαπάνες θα ορίζονται ως η σύμβαση εξελίσσεται ανάλογα με τις ανάγκες που προκύπτουν στην έρευνα και αξιοποίηση των υδρογονανθράκων στην Κυπριακή ΑΟΖ. Η προθεσμία υποβολής προσφορών λήγει τις 11 Απριλίου.

Σημειώνεται ότι η ΕΥΚ αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε συζητήσεις με την κοινοπραξία, Noble, BG Group και Delek για την ανάπτυξη του κοιτάσματος Αφροδίτη, δυναμικότητας 4,5 τρισεκατομμυρίων κυβικών ποδών φυσικού αερίου.

Με βάση τα έγγραφα του διαγωνισμού, «στόχος του διαγωνισμού είναι η λήψη εμπορικών συμβουλευτικών υπηρεσιών στη βάση των αιτημάτων και των αναγκών της ΕΥΚ, οι οποίες θα προκύψουν κατά την περίοδο του συμβολαίου».

«Ο ανάδοχος αναμένεται να διαθέτει επαρκή εμπορική εμπειρογνωμοσύνη και τεχνική κατανόηση στην ανάπτυξη υπεράκτιων κοιτασμάτων υδρογονανθράκων για να υποστηρίξει την ΕΥΚ στη λήψη εμπορικών αποφάσεων αναφορικά με την αξιοποίηση υφιστάμενων και δυνητικών κοιτασμάτων υδρογονανθράκων που ανακαλύφθηκαν ή θα ανακαλυφθούν στην κυπριακή ΑΟΖ», αναφέρεται.

Ειδικότερα, το συμβόλαιο ζητεί την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών για την επιτυχή εμπορική αξιοποίηση των υφιστάμενων κοιτασμάτων στην κυπριακή ΑΟΖ, για ανάλυση επιλογών αξιοποίησης, τον καταρτισμό στρατηγικής εμπορικής αξιοποίησης και την παροχή υποστήριξης στις διαπραγματεύσεις με δυνητικούς πελάτες και άλλα τρίτα μέρη και φορείς στη διαδικασία εμπορικής αξιοποίησης.

Προνοείται επίσης η υποστήριξη στην υλοποίηση συμφωνιών πωλήσεων υδρογονανθράκων και άλλων συμφωνιών που ενδεχομένως θα χρειαστούν για την προώθηση της διαδικασίας εμπορικής αξιοποίησης.

Ο ανάδοχος του συμβολαίου θα κληθεί να υποστηρίξει την ΕΥΚ στις συζητήσεις και τις συμφωνίες με αναδόχους εργασιών εξερεύνησης και άντλησης (upstream) και τους εταίρους στην κυπριακή ΑΟΖ, περιλαμβανομένης της αξιολόγησης και παροχής συμβουλών για σχέδια που υποβλήθηκαν από εταιρείες υπεράκτιων κοιτασμάτων υδρογονανθράκων και τον καθορισμό δομών/συμφωνιών με εταίρους που εμπλέκονται στις υπεράκτιες δραστηριότητες υδρογονανθράκων.

Επίσης, ο ανάδοχος του Συμβολαίου θα παρέχει τις υπηρεσίες του από τα γραφεία του και θα ταξιδεύει όποτε απαιτείται για την κάλυψη των αναγκών που θα προκύπτουν κατά τη χρονική διάρκεια της σύμβασης. Σημειώνεται ότι ο επικεφαλής του έργου θα πρέπει να διαθέτει τουλάχιστον 25ετή πείρα σε παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών στη βιομηχανία υδρογονανθράκων, ενώ θα υποδείξει ο ίδιος 3μελη ομάδα υποστήριξης. Η εν λόγω ομάδα υποστήριξης θα πρέπει να διαθέτει τουλάχιστον δύο μέλη που θα διαθέτουν τουλάχιστον 15ετή πείρα σε τεχνικές/μηχανολογικές συμβουλευτικές υπηρεσίες τόσο σε θέματα έρευνας και εκμετάλλευσης (upstream) όσο και σε θέματα μεταφορών και αποθήκευσης (midstream) και τουλάχιστον ένα μέλος που θα διαθέτει τουλάχιστον 10ετή πείρα σε παροχή εμπορικών συμβουλευτικών υπηρεσιών σε θέματα διαχείρισης υδρογονανθράκων. Πέραν των παραδοτέων, ο επικεφαλής έργου θα υποβάλλει στην ΕΥΚ εκθέσεις προόδου σε τριμηνιαία βάση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Κεντρικές Φυλακές: Εντοπίστηκαν μπάλες ποδοσφαίρου που είχαν μέσα κινητά - Φαίνεται να ρίχθηκαν από την νεκρή ζώνη

Απίστευτο κι όμως κυπριακό: Μερίδα περιπτέρων πουλά προϊόντα κάνναβης - Δείτε φωτογραφίες

Εκστρατεία Αστυνομίας: Στους δρόμους για ελέγχους φορτηγών και λεωφορείων – Τι προνοεί η νομοθεσία

Τρόμος στη Γαλλία: Αστυνομικοί σκότωσαν άνδρα που επιχείρησε να κάψει συναγωγή

Δημήτρης Σταρόβας: Για τρίτη συνεχόμενη ημέρα στο νοσοκομείο - Φίλοι και συγγενείς ανησυχούν



Καταχωρήθηκε η ένσταση Οδυσσέα στην παύση του – 72 σελίδες το έγγραφο

Καταχωρήθηκε η ένσταση Οδυσσέα στην παύση του – 72 σελίδες το έγγραφο

Καταχωρήθηκε σήμερα Παρασκευή 17/5 γύρω στις 11 το πρωί ενώπιον του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου η ένσταση του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας, Οδυσσέα Μιχαηλίδη, κατά της αίτησης του Γενικού Εισαγγελέα, Γιώργου Σαββίδη, για παύση του πρώτου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top