ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αποκάλυψη Ρώσου Πρέσβη: «Εταιρείες μας θα ενδιαφερθούν στον 3ο γύρο αδειοδότησης φυσικού αερίου στην Κύπρο»

Αποκάλυψη Ρώσου Πρέσβη: «Εταιρείες μας θα ενδιαφερθούν στον 3ο γύρο αδειοδότησης φυσικού αερίου στην Κύπρο»

Αποκαλυπτικός ήταν ο Ρώσος Πρέσβης Στανισλάβ Οσάτσι, στην πρωινή εκπομπή του ΡΙΚ, «Πρώτη Ενημέρωση», καθώς όπως δήλωσε ρωσικές εταιρείες θα επιδείξουν ενδιαφέρον για την εξόρυξη φυσικού αερίου από την κυπριακή ΑΟΖ.

Επιμέλεια: Τάσος Χριστοδούλου

Αυτό σύμφωνα με τον Ρώσο διπλωμάτη θα γίνει τώρα αφού μέχρι σήμερα η Ρωσία, δεν είχε πεισθεί ότι η Κύπρος διαθέτει μεγάλες ποσότητες αερίου.

Μετά όμως από τις τριμερείς συμφωνίες της Κύπρου με Αίγυπτο, Ισραήλ και Ελλάδα καθώς επίσης και με την πρόσφατη αποκάλυψη πως το αιγυπτιακό κοίτασμα Ζορ, πηγάζει από τον Κυπριακό «Ερατοσθένη», η Ρωσία φαίνεται ότι θα λάβει μέρος στον τρίτο γύρο αδειοδότησης.

Η είδηση αυτή αποτελεί σίγουρα μια θετική εξέλιξη για την Κύπρο τόσο σε οικονομικό αλλά και σε γεωπολιτικό επίπεδο.

Ο Ρώσος Πρέσβης, χαρακτήρισε επίσης δύσκολη τη λύση του Κυπριακού με τον Ερντογάν αφού όπως εξήγησε στην Τουρκία υπάρχει άνοδος του ισλαμισμού και γενικότερα η χώρα παρουσιάζει μια επιθετικότητα κατά των Κούρδων ενώ δεν διστάζει να καταρρίψει και αεροπλάνο της Ρωσίας «χωρίς ποτέ να πει ένα συγγνώμη», όπως δήλωσε χαρακτηριστικά.  Ζυγίζοντας αυτά τα δεδομένα ο Ρώσος διπλωμάτης σημείωσε πως είναι δύσκολη η διευθέτηση του Κυπριακού.

Αναφορά έκανε επίσης και στις κυρώσεις κατά της Τουρκίας τονίζοντας ότι σήμερα βρίσκεται σε αδιέξοδο, αφού έχει προκληθεί μεγάλη ζημιά στην οικονομία της εστιάζοντας κυρίως στο εμπάργκο εισαγωγής τουρκικών προϊόντων καθώς επίσης και στην «απαγόρευση» των Ρώσων πολιτών να ταξιδεύουν στην χώρα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Στην Κύπρο η Ολγκίν: Βλέπει ΠτΔ και Τατάρ ξεχωριστά - Δυο ώρες διαφορά η μια συνάντηση από την άλλη

Στην Κύπρο η Ολγκίν: Βλέπει ΠτΔ και Τατάρ ξεχωριστά - Δυο ώρες διαφορά η μια συνάντηση από την άλλη

Στην Κύπρο ξανά προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ Μαρία Άνχελα Ολγκίν για συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κα τον Τ/κ ηγέτη Ερσίν Τατάρ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top