ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Λάρνακα «τραβάει σαν μαγνήτης» Ρώσους και Άγγλους τουρίστες

Η Λάρνακα «τραβάει σαν μαγνήτης» Ρώσους και Άγγλους  τουρίστες

Με τους καλύτερους οιωνούς έρχεται η θερινή τουριστική περίοδος για την πόλη και επαρχία Λάρνακας

Θετικές, για διάφορους λόγους είναι οι προοπτικές για την άφιξη τουριστών τη θερινή τουριστική περίοδο για την πόλη και επαρχία Λάρνακας, εκτιμά η  Εταιρία Τουριστικής Ανάπτυξης Λάρνακας.
 
Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ η εκπρόσωπος της ΕΤΑ Λάρνακας Νανά Ασμένη Παύλου, «για διάφορους λόγους οι προοπτικές για τον τουρισμό στην πόλη και επαρχία της Λάρνακας, είναι θετικές. Πιο ασφαλή συμπεράσματα θα εξαχθούν περί τα τέλη Μαρτίου, με την ολοκλήρωση των δύο μεγάλων τουριστικών εκθέσεων στη Γερμανία και τη Ρωσία, στις οποίες θα συμμετάσχει τόσο η Εταιρία όσο και άλλοι τουριστικοί φορείς».
 
Πρόσθεσε πως «οι αισιόδοξες προβλέψεις για την τουριστική αγορά της Λάρνακας προέρχονται από τη ρωσική και την αγγλική αγορά. Εκτιμούμε ότι η πόλη και η επαρχία Λάρνακας θα ωφεληθεί, όπως και οι υπόλοιπες πόλεις της ελεύθερης Κύπρου, από την τουριστική κίνηση που αναμένουμε να αυξηθεί, λόγω της πολιτικής αστάθειας που επικρατεί σε γειτονικές μας χώρες όπως η Συρία».
 
Ενας άλλος λόγος που αναμένεται ότι θα αυξηθεί η τουριστική κίνηση προς την Κύπρο είναι «η κρίση που υπάρχει στις σχέσεις Ρωσίας – Τουρκίας καθώς και η κατάσταση που επικρατεί τον τελευταίο χρόνο στην Αίγυπτο».
 
Σύμφωνα με την κ. Ασμένη – Παύλου «λαμβάνοντας υπόψη ότι αρκετοί τουριστικοί πράκτορες από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες επιλέγουν την τελευταία στιγμή, να προχωρήσουν σε κρατήσεις  θέσεων για τους πελάτες τους, η Εταιρία  θα προβεί σε νέα τουριστική  καμπάνια σε συγκεκριμένες χώρες και το Μάιο».
 
Εξήγησε ότι «η συγκεκριμένη τουριστική καμπάνια θα διαφημίσει την πόλη και επαρχία Λάρνακας ως ιδανικό τουριστικό προορισμό με διαδρομές, αξιοθέατα και χώρους που κάποιος μπορεί να επισκεφθεί και να ζήσει, ξανά και ξανά. Στην καμπάνια θα υπάρχουν οι ξεχωριστές ιδιότητες του τουριστικού προϊόντος στη Λάρνακα, όπως ο αγροτουρισμός, ο αθλητικός και ο θαλάσσιος  τουρισμός».
 
Ανέφερε ακόμα ότι «ο τομέας του αγροτουρισμού στη Λάρνακα γνωρίζει  τα τελευταία χρόνια αλματώδη άνοδο στις κρατήσεις, φτάνοντας το περασμένο καλοκαίρι το 43% των αφίξεων τουριστών για το συγκεκριμένο είδος. Αυτό οφείλεται κυρίως στις ομορφιές αλλά και στην αρχιτεκτονική  που παρουσιάζει η περιοχή της Ορεινής Λάρνακας».
 
Η κ. Ασμένη – Παύλου σημείωσε επίσης ότι «πέραν των αγροτουριστικών καταλυμάτων, η Λάρνακα εισέρχεται στη νέα θερινή τουριστική σαιζόν με πέντε νέες ξενοδοχειακές μονάδες οι περισσότερες εκ των οποίων βρίσκονται εντός της πόλης».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συναγερμός στη Σλοβακία: Πυροβολισμοί μετά από συνεδρίαση της κυβέρνησης - Τραυματίστηκε ο πρωθυπουργός Φίτσο

Θανατηφόρο δυστύχημα: «Μίλησε» η νεκροτομή του 79χρονου Γεώργιου Μιχαήλ – Όσα κατέδειξε

Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Αυτοί είναι οι δυο ανεξάρτητοι ποινικοί ανακριτές που διορίστηκαν από το Υπουργικό

Επιστολή Τσίγκη για τις κάμερες: Να γίνουν έντονες οι σημάνσεις στις προειδοποιητικές πινακίδες– «Πρώτα στον Στρόβολο»

Αγανακτισμένος ο πατέρας του μικρού μαχητή Λούκα: Κλείδωσαν τον τραπεζικό λογαριασμό της οικογένειας

Silia Kapsis: «Έχω να δω τον πατέρα μου από 5 χρονών, δεν με πήρε τηλέφωνο ούτε καν μετά την Eurovision»



Μήνυμα Χριστοδουλίδη για Πρωθυπουργό Σλοβακίας - «Βαθιά συγκλονισμένος»

Μήνυμα Χριστοδουλίδη για Πρωθυπουργό Σλοβακίας - «Βαθιά συγκλονισμένος»

Βαθιά συγκλονισμένος από την απόπειρα κατά της ζωής του Σλοβάκου πρωθυπουργού δηλώνει με ανάρτησή του ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top