ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Φόνος στην Κοφίνου: Χαμηλής νοημοσύνης ο δράστης – Συμπεριφερόταν σαν 9χρονο

Φόνος στην Κοφίνου: Χαμηλής νοημοσύνης ο δράστης – Συμπεριφερόταν σαν 9χρονο

Ανατροπή στην ποινή για την υπόθεση ανθρωποκτονίας και απόπειρας φόνων σε χωριό της επαρχίας Λάρνακας, πριν από τρία χρόνια.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης» σε μείωση της ποινής κατά πέντε χρόνια προέβη το Εφετείο ανατρέποντας την 25ετή φυλάκιση που επέβαλε το Κακουργιοδικείο Λάρνακας, στον 37χρονο Πρόδρομο Χατζηπαναγή, γνωστός ως «Γιαννής».

Ο 37χρονος το πρωί της 23ης Μαρτίου 2013, με καλάσνικοφ άνοιξε πυρ εναντίον πατέρα και γιου στο χωριό Κοφίνου, με τους οποίους είχε διαφορές για ένα τουρκοκυπριακό σπίτι, σκοτώνοντας τον πατέρα, Παναγιώτη Σταύρου, 54 χρόνων και τραυματίζοντας τον νεαρό.

Μερικά λεπτά αργότερα πήρε το όπλο και εισήλθε στην υπεραγορά του χωριού και άρχισε να πυροβολεί τους ιδιοκτήτες, που είναι δυο αδέλφια. Τους Αδάμο και Παναγιώτη Λάμπρου.  Πολύ σοβαρά τραυματίστηκε και μία πελάτισσα, η Κατερίνα Χατζηκουμπάρου.  Οι τρεις του έδωσαν αρκετό καιρό μάχη για να κρατηθούν στη ζωή.

Ο «Γιαννής» κατηγορήθηκε για ανθρωποκτονία και απόπειρα φόνων. Παραδέχθηκε ενοχή λέγοντας στο δικαστήριο «Εγιώ τζιήνο που ήταν να κάμω έκαμα το, τζιαι έπνασεν η ψυχιή μου».

Τρία χρόνια μετά το εφετείο αποφασίζει τη μείωση της 25ετης ποινής του κατά πέντε χρόνια, θεωρώντας τον χαμηλής νοημοσύνης. Με βάση ιατρικά πιστοποιητικά που τέθηκαν ενώπιον του πρωτόδικου δικαστηρίου ο κατηγορούμενος παρουσιαζόταν ως άτομο 9 μέχρι σχεδόν 14 ετών.

Ως εκ τούτο η επιβολή ποινής φυλάκισης 25 ετών για την ανθρωποκτονία  στον κατηγορούμενο, που είναι πρόσωπο αποδεδειγμένως πολύ περιορισμένης ικανότητας προ καταλογισμό, λόγω ψυχικής και πνευματικής νόσου, είναι εκδήλως υπερβολική και παραβιάζει θεμελιώδεις αρχές της σωφρονιστικής.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Λίβανος: Με Σύρους πρόσφυγες θέλει να πιέσει την Ευρώπη ο ηγέτης της Χεζμπολάχ

Μονή Αββακούμ: Συνεχίζονται οι καταθέσεις ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής – Πέρνουν σειρά οι άλλοι τρεις μοναχοί

Καλά νέα για καταναλωτές: Επιτέλους τέλος στις αυξήσεις στις τιμές καυσίμων - Έρχονται μειώσεις - Πότε να τις αναμένουμε

Έδειξε πλαστή ταυτότητα και έσπρωξε αστυνομικό για να διαφύγει - Τον «τσάκωσαν» με μαχαίρι στην κατοχή του

Έμιλι Ραταϊκόφσκι: Η φωτογραφία στο Instagram που τη δείχνει να θηλάζει τον γιο της



Τι αφήνει πίσω της η Ολγκίν: Το παρασκήνιο από τις συναντήσεις με Χριστοδουλίδη και Τατάρ - Η έκπληξη και η έκθεση προς τον ΓΓ των ΗΕ

Τι αφήνει πίσω της η Ολγκίν: Το παρασκήνιο από τις συναντήσεις με Χριστοδουλίδη και Τατάρ - Η έκπληξη και η έκθεση προς τον ΓΓ των ΗΕ

Κανείς δεν ανέμενε ότι θα έβγαινε άσπρος καπνός από την τελευταία συνάντηση της προσωπικής απεσταλμένης του ΓΓ των ΗΕ Μαρία Άνχελα Ολγκίν η οποία τη Δευτέρα, είχε τις τελευταίες χωριστές συναντήσεις με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη και με τον Ερσίν Τατάρ, ο οποίος επέμενε στις δικές του γνωστές θέσεις.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top